marți, 16 aprilie 2024
Informația fără granițe


Camionul unui român, cuprins de flăcări în Germania. Cabina și remorca au ars complet

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Prima pagină Știri - sâmbătă, 2 martie 2024 Etichete: , , , , , , ,

Un camion la volanul căruia se afla un bărbat român a luat foc în timp ce se deplasa pe autostrada A8, în apropiere de Hohenstadt, joi dimineață, 29 februarie, provocând distrugerea completă a cabinei șoferului și stârnind panică în rândul celorlalți participanți la trafic.

Incidentul a avut loc dimineața,  în jurul orei 06:45, când vehiculul, îndreptându-se către Stuttgart și aflându-se la aproximativ 200 de metri înainte de parcarea Hohenstadt, a fost curprins de flăcări din motive încă neelucidate.

Șoferul camionului, un român în vârstă de 51 de ani, a reușit să scape nevătămat, părăsind în grabă cabina și adăpostindu-se în siguranță, menționează all-in.de.

Sursa foto: all-in.de

Forțele de intervenție au reușit să stingă focul care a cuprins atât camionul cât și remorca acestuia, încărcată cu cutii de metal.

Un vehicul de remorcare a fost necesar pentru a îndepărta rămășițele arse ale camionului de pe autostradă, estimându-se pagube materiale în valoare de aproximativ 90.000 de euro.

Consecințele incendiului s-au resimțit puternic în trafic, mai ales în contextul orei de vârf, determinând formarea unui ambuteiaj semnificativ.

Traficul în direcția Stuttgart a fost îngreunat, culminând cu un blocaj de aproximativ 10 kilometri lungime, până la ora 11:00, extinzându-se până la parcarea Kemmental Est.

Autoritățile continuă investigațiile pentru a determina cauza exactă a incendiului.

DISTRIBUIE