joi, 30 mai 2024
Informația fără granițe


Carambol cu 15 mașini în noaptea de Revelion pe o autostradă din Germania, un șofer român printre persoanele decedate

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - joi, 2 ianuarie 2020 Etichete: , , , , , ,

Două persoane au decedat și alte 12 au fost rănite în urma unui carambol care a avut loc pe autostrada germană A1 în noaptea dintre ani. Una dintre victime este de naționalitate română, a confirmat Ministerul Afacerilor Externe, dar în mașinile implicate în accident se mai aflau și alți cetățeni români care, din fericire, au scăpat fără răni grave.

Accidentul a avut loc în jurul orei 01:00 din noaptea de Revelion și au fost implicate 15 mașini cu 29 de persoane la bord în total. Două dintre aceste persoane au decedat, printre care și un cetățean român. Alte 12 persoane au suferit diferite răni, iar două dintre ele sunt în stare foarte gravă, scrie presa germană. Celelalte 14 persoane au scăpat nevătămate.

„Ambasada României la Berlin a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la accidentul rutier produs la data de 1 ianuarie 2020, pe autostrada A1, Republica Federală Germania, respectiv cetăţenia şi identitatea persoanelor afectate, starea de sănătate a acestora şi circumstanţele producerii accidentului. Potrivit datelor obţinute până la acest moment, MAE precizează că un cetăţean român a decedat, ceilalţi cetăţeni români implicaţi în accident fiind în afara oricărui pericol”, a precizat MAE pentru MEDIAFAX.

Imagine de la locul accidentului. Foto: butenunbinnen.de

Poliția germană investighează dinamica accidentului pentru a afla cu precizie cum a avut loc coliziunea în masă. Cercetările inițiale au arătat că două mașini ocupate complet cu pasageri s-au ciocnit atunci când un zid de ceață a apărut brusc pe autostrada A1. Unul dintre autoturisme s-a oprit pe banda principală a autostrăzii, cealaltă mașină pe banda rapidă. Șoferul unui camion înmatriculat în România a observat cele două mașini prea târziu din cauza ceții puternice și a lovit autovehiculul de pe banda principală. O pasageră de 49 de ani a suferit răni fatale, iar șoferul, un bărbat de 51 de ani a fost rănit critic.

Imagine de la locul accidentului. Foto: butenunbinnen.de

După aceste prime coliziuni, un alt camion și opt autoturisme care veneau din urmă au lovit mașinile deja implicate în accident. O altă persoană a fost rănită fatal în urma acestor ultime coliziuni. Conform informațiilor actuale din anchetă, alte două persoane au suferit leziuni care le pun viața în pericol.

La locul accidentului au fost trimise 13 ambulanțe pentru a oferi îngrijiri medicale răniților.