fbpx
sâmbătă, 13 aprilie 2024
Informația fără granițe


Ceartă între însoțitori de bord înainte de decolare. Au părăsit avionul și au provocat o întârziere de două ore

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 14 martie 2023 Etichete: , , ,

Doi însoțitori de bord care lucrau pe un zbor în numele companiei aeriene American Eagle s-au implicat duminică, 12 martie, într-o ceartă atât de aprinsă pentru atribuirea locurilor, încât au refuzat ulterior să lucreze unul cu celălalt, ceea ce a dus la întârzierea zborului cu aproximativ două ore.

Cu toții am auzit de pasageri recalcitranți în timpul zborurilor, dar problema cu însoțitorii de bord perturbatori pare a fi mult mai gravă. Deși nu a fost dezvăluită ruta zborului respectiv, însoțitorii de bord lucrau în numele American Eagle, iar zborul a fost operat de Skywest Airlines, potrivit publicației Aerotime Hub.

Incidentul s-a produs în momentul când ușile aeronavei erau închise și zborul se pregătea de decolare, fiind consemnat de reporterul ESPN Ashley Brewer, care era pasageră în acea aeronavă și zbura pentru a-și vizita logodnicul.

„Zborul meu nu poate decola pentru că doi însoțitori s-au certat și acum refuză să lucreze împreună. Acum suntem întârziați. Stăm aici așteptând ca ei să vorbească, dar nu! Doamna nu se clintește. Ea a deschis ușa și totul… nu-mi vine să cred că asta se întâmplă în viața reală!”, a scris Ashley pe Twitter.

Ashley a scris și despre motivul care a dus la cearta dintre cei doi însoțitori de bord: „O doamnă de la clasa întâi a cerut să schimbe locurile cu un tip de la clasa economică, pentru a putea sta lângă soțul ei. Un însoțitor a spus da, altul a spus că nu este permis. S-a transformat într-o ceartă aprinsă. Atât de prostesc”.

Într-un videoclip încărcat pe TikTok, Ashley a documentat consecințele rezultate, în timp ce personalul de la sol s-a urcat în avion în încercarea de a media conflictul dintre cei doi însoțitori de bord.

Cu toți pasagerii încă așezați în avion, Ashley a dezvăluit că unul dintre cei doi însoțitori de la bordul avionului regional și-a adunat bagajele și a debarcat brusc în fața tuturor, lăsându-I cu gurile căscate.

Ulterior, Ashley și ceilalți pasageri au fost forțați să aștepte aproximativ de o oră, timp în care a fost găsit un înlocuitor al însoțitorului de bord plecat, numai că în acel moment al doilea însoțitor care fusese implicat în altercație să coboare la rândul său din avion.

A urmat o a doua așteptare extrem de frustrantă, până când a fost găsit un al doilea însoțitor de bord supleant și, în cele din urmă, zborul a decolar cu o întârziere de aproximativ două ore.

„Încurcă clienții din cauza propriilor emoții personale care le afectează munca”, a scris Ashley ca răspuns pentru unul dintre urmăritorii ei. „Cel mai neprofesionist lucru la care am asistat vreodată în viața mea”, a conchis reporterul ESPN, potrivit publicației americane PYOK.

Videoclipul TikTok al lui Brewer a strâns o mulțime de comentarii, inclusiv unul de la un utilizator care s-a prezentat ca primul însoțitor de bord înlocuitor în acel zbor.

„Am fost primul înlocuitor trimis de FA pentru acest zbor. Vă mulțumesc foarte mult pentru că sunteți atât de amabili și înțelegători cu această situație haotică”, a scris el într-un comentariu. Alt comentariu a adăugat în glumă dacă a fost o „situație de luptă sau de zbor”.

Zborul respectiv a fost operat de Skywest Airlines, cu sediul în Utah, care are contracte cu unele dintre cele mai mari companii aeriene din SUA, inclusiv American Airlines și Delta Air, pentru servicii regionale.

Skywest operează o flotă de avioane Embraer E și Bombardier CRJ cu o capacitate cuprinsă între 50 și 76 de pasageri. Toate zborurile Skywest sunt operate cu numai doi însoțitori de bord.

American Eagle nu a furnizat încă o declarație cu privire la acest incident.

DISTRIBUIE