miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Chelneriță româncă în Spania, acuzată că a furat 116.000 de euro din încasări. Riscă patru ani de închisoare

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora În evidență Prima pagină Știri - luni, 11 decembrie 2023 Etichete: , , , , , ,

O femeie de naționalitate română, care a lucrat ca chelneriță într-un risto-bar din orașul Irun (Spania), între anii 2016 și 2019, este acuzată de furtul a 116.000 de euro din încasările barului, folosindu-se de accesul pe care îl avea la casa de marcat cu ajutorul unei brățări magnetice.

Parchetul cere acum pentru ea o pedeapsă de patru ani de închisoare, o amendă de 3.000 de euro și restituirea sumei de 116.186 de euro către proprietara barului, care a depus plângerea, informează Noticias de Gipuzkoa.

Se presupune că românca a comis aceste fapte atunci când se afla singură în local. Ea se folosea de o brățară magnetică, care o identifica drept utilizator autorizat pentru efectuarea încasărilor de la clienți.

Printre metodele folosite se numără simularea de returnări după anularea unor bonuri, ceea ce genera un excedent de numerar față de contabilitatea zilnică a casei de marcat. În alte cazuri, efectua vânzări fără a emite bonuri, rezultând de asemenea un excedent de bani pe care și-l însușea.

Conform acuzațiilor, chelnerița a efectuat aceste operațiuni „zilnic și în mod deliberat”, reușind să fure în total 115.181,96 de euro.

În plus, între mai și septembrie 2019, a acumulat suma de 1.004,36 de euro folosind brățara magnetică a proprietarei, presupus pierdută, pentru a efectua ilegalități similare, inclusiv anularea vânzărilor, fapt posibil doar cu acea brățară, generând astfel bani suplimentari prin returnări false.

Pentru faptele sale, românca riscă să stea după gratii patru ani.