joi, 2 mai 2024
Informația fără granițe


Cinci motive care nu vă permit să eliminați kilogramele în plus

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Informații utile - duminică, 26 iunie 2022 Etichete: , , ,

Mâncați corect din punct de vedere al caloriilor și mergeți la sală, dar cântarul pare să fie blocat într-un punct mort? Într-adevăr, multe persoane fac tot posibilul să se mențină în formă și să nu ia în greutate dar, de multe ori, chiar și cu exerciții fizice și cu o dietă sănătoasă și echilibrată, nesuferitele kilograme în plus se încăpățânează să rămână. Haideți să analizăm împreună cele mai probabile motive din cauza cărora nu reușiți să slăbiți!

Alimentația excesivă

Cel mai frecvent motiv pentru care greutatea rămâne la un moment dat în „stand-by” este supraalimentația. După ce s-au conectat la valul de nutriție adecvată, multe persoane uită adesea că majoritatea alimentelor sănătoase nu sunt în niciun fel inferioare, din punct de vedere caloric, față de cele mai puțin sănătoase.

Printre asemenea „dușmani” ascunși pot fi, de exemplu, nucile, fructele uscate și chiar brânzeturile cu conținut scăzut de grăsimi. Același lucru este valabil și pentru așa-numitele gustări sănătoase, care conțin de multe ori prea mult zahăr.

Trebuie să vă amintiți că principala regulă a pierderii în greutate este deficitul de calorii. Dacă mâncarea dvs. are mai multe calorii decât puteți arde, pregătiți-vă să observați cum cântarul nu numai că va arăta aceeași valoare pentru o lungă perioadă de timp, ci chiar va începe să crească.

Activitatea fizică dezechilibrată

Persoanele care doresc să elimine cât mai rapid kilogramele în plus se suprasolicită cu sarcini cardio epuizante, uitând că acest lucru nu este suficient pentru o scădere eficientă în greutate.

Doar antrenamentul de forță (combinat cu cel cardio moderat) poate crește semnificativ metabolismul și arderea caloriilor, ceea ce duce direct la pierderea în greutate prin arderea țesutului adipos.

În plus, după încheierea unui astfel de antrenament, corpul va cheltui energie suplimentară pentru o lungă perioadă de timp, deoarece mușchii care lucrează activ vor avea nevoie în continuare de „hrană”, pe care o vor lua din grăsime.

Trebuie să vă asigurați că includeți 3-4 exerciții de forță în procesul de antrenament, combinându-le cu o încărcare cardio și nu uitați să vă odihniți corespunzător.

Încetinirea metabolismului

Un metabolism rapid este direct legat de o siluetă zveltă: pentru ca greutatea să dispară vizibil, metabolismul trebuie „ajustat”. Pentru a face acest lucru, este important să rămâneți activi, să dormiți suficient, să beți lichide în mod regulat și, bineînțeles, să aveți o dietă echilibrată.

Cel mai probabil, metabolismul dvs. a început să „încetinească” din cauza faptului că, din anumite motive, nu mâncați suficiente alimente bogate în fibre și proteine. De asemenea, va fi inofensiv să creșteți cantitatea de apă pe care o beți: poate că metabolismul refuză să funcționeze din cauza deshidratării.

Dietele cu conținut scăzut de carbohidrați sau cu conținut scăzut de grăsimi și abuzul de alcool contribuie, de asemenea, la un metabolism lent care previne pierderea în greutate. Dacă vă faceți ordine în alimentație, veți observa schimbări pozitive.

Problemele de sănătate

Din păcate, o alimentație dezechilibrată și lipsa activității fizice nu sunt cele mai grave obstacole în calea atingerii greutății ideale. Anomaliile fiziologice ne afectează nu numai sănătatea: de multe ori s-ar putea să nu înțelegem nici măcar de ce organismul nu poate face față anumitor procese, iar adevăratul motiv va fi ascuns într-un factor subtil și necunoscut anterior.

Dacă puteți spune sincer ca ați încercat toate modalitățile de a vă crește metabolismul, de a vă hrăni corect, de a vă odihni suficient și de a nu uita de exercițiile fizice, vă recomandăm să mergeți la medic și să faceți un test. Cauzele care vă afectează în mod direct metabolismul pot include problemele tiroidiene, rezistența la insulină sau disfuncția suprarenală.

Alimentația haotică

S-a spus de multe ori că absența micului dejun vă poate afecta negativ nu numai sănătatea, ci și silueta. Prima masă este principalul accelerator al metabolismului, ferindu-ne de a mânca în exces pe parcursul zilei. În același timp, săritul peste micul dejun nu este singurul motiv posibil pentru „înghețarea” greutății.

Gândiți-vă bine: masa dvs. principală este seara? Amintiți-vă că o cină sănătoasă ar trebui să fie săracă în calorii și ușor de digerat. Seara, este recomandat să consumați mai multe proteine ​​și legume și să reduceți restul nutrienților la minim. De asemenea, este important ca, chiar dacă monitorizați conținutul zilnic de calorii al tuturor felurilor de mâncare, cina să aibă jumătate din câte caloriile prânzului.

Controlați-vă numărul de gustări! Alegerea unor gustări hipercalorice înseamnă un exces imperceptibil, iar depășirea aportului zilnic de calorii crește, în cele din urmă, greutatea.

Alegeți-vă dieta optimă și urmați-o cu strictețe! Pot fi două mese pe zi plus o gustare, trei mese complete pe zi sau mai multe mese fracționate. Totul este să vă planificați o dietă care să lucreze în favoarea arderii caloriilor și să se potrivească organismului dvs.

DISTRIBUIE