vineri, 23 februarie 2024
Informația fără granițe


Circa 1.800 de români care urmează să plece la muncă în străinătate, înghesuiți în aeroport pe timp de pandemie

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din România Știri - joi, 9 aprilie 2020 Etichete: , , , , ,

Aproximativ 1.800 de oameni stau înghesuiți în aceste ore pe Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca, în așteptarea unor zboruri care urmează să-i ducă la muncă în străinătate. Totul în condițiile în care în toată lumea sunt impuse măsuri restrictive severe pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului, printre care și distanța de minim un metru între persoane.

Conform informațiilor transmise de conducerea aeroportului, 12 curse de tip charter sunt programate să decoleze astăzi de pe aeroportul din Cluj pentru a-i duce pe cei 1.800 de oameni în Germania, unde vor lucra în agricultură. O parte dintre muncitori se pare că provine chiar din Suceava, unde la această oră se află cel mai mare focar de coronavirus din România.

Imagine din aeroport. Foto: Mediafax

Firma de pază ar fi fost depășită de situație, dar comitetul pentru situații de urgență s-ar fi întrunit pentru a lua măsuri de dispersare. Din imagini rezultă că oamenii nu respectă nici o regulă de distanțare socială și puțini sunt cei care poartă măști de protecție.

 

„De pe aeroportul clujean pleacă joi 12 curse charter spre spre destinaţii din Germania – Berlin, Baden-Baden/ Karlsruhe, Dusseldorf. Deşi primul zbor a plecat la ora 13, organizatorii care duc muncitori din judeţe din Transilvania şi Moldova la muncă în agricultură i-au adus pe aceştia de dimineaţă. Iar oamenii stau în parcarea din faţa aeroportului, este vorba de aproximativ 1800 de persoane”, a declarat David Ciceo, directorul Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, citat de Mediafax.

Imagine din parcarea aeroportului. Foto: cluju.ro