sâmbătă, 12 octombrie 2024
Informația fără granițe


Compania TikTok investigată de mai mulți procurori americani pentru un presupus impact negativ asupra sănătății mentale a tinerilor

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri Tehnologie - joi, 3 martie 2022 Etichete: , , , , , ,

Un grup de procurori generali ai mai multor state americane (Florida, California, Kentucky, etc.) a lansat recent o anchetă privind TikTok, examinând dacă gigantul social media dăunează copiilor și adolescenților prin conținutul difuzat pe platforma sa.

Procurorul general al statului Massachusetts, Maura Healey, se numără printre cei opt procurori de stat ce conduc ancheta și care vor analiza daunele fizice și mentale pe care TikTok le poate provoca, potrivit comunicatului de presă dat publicității miercuri, 2 martie, în Boston, MA.

Printre alți factori, ancheta se va concentra pe aflarea faptului dacă firma, care în 2020 și-a mutat sediul din Los Angeles în Culver City (California), proiectează, operează și promovează platforma sa minorilor într-un mod care cauzează sau exacerbează acestora anumite afecțiuni.

„Copiii noștri cresc în era social media – și mulți simt că trebuie să se ridice la înălțimea versiunilor filtrate ale realității pe care le văd pe ecranele lor”, a spus procurorul general al statului California, Rob Bonta, într-o declarație.

„Știm că acest lucru are un impact devastator asupra sănătății mentale și a stării de sănătate fizice a copiilor. Dar nu știm ce știau companiile de social media despre aceste daune și de când”, a continuat Bonta.

TikTok, platforma care a eclipsat concurența din social-media cu un miliard de utilizatori lunari, a devenit cel mai popular site web din lume și se confruntă cu un control din ce în ce mai mare asupra practicilor sale de moderare a conținutului.

Un raport recent al cotidianului american Wall Street Journal a constatat că algoritmul de recomandare al TikTok a inundat utilizatorii adolescenți cu videoclipuri care promovează tulburările de alimentație, cum ar fi prescrierea sfaturilor despre cum să consume doar câteva sute de calorii pe zi.

Recent, TikTok a anunțat măsuri de combatere a conținutului dăunător de pe platforma sa, inclusiv noi reguli menite să prevină farsele virale, să protejeze comunitatea LGBTQ de hărțuire și să elimine videoclipurile care promovează obiceiurile alimentare nesănătoase.

De asemenea, pentru utilizatorii mai tineri, TikTok a redus perioada de timp în care aceștia pot primi notificări push și a lansat o experiență de vizionare organizată pentru utilizatorii sub 13 ani.

Un purtător de cuvânt al TikTok a declarat că platforma așteaptă cu nerăbdare „să furnizeze informații cu privire la numeroasele protecții de siguranță și confidențialitate pe care le avem pentru adolescenți”.

„Ne pasă profund de construirea unei experiențe care ajută la protejarea și susținerea sănătății comunității noastre și apreciem faptul că procurorii generali ai statelor se concentrează pe siguranța utilizatorilor mai tineri”, a declarat purtătorul de cuvânt într-un comunicat.

De asemenea, procurorii generali din statele Massachusetts, New Jersey, Nebraska, Vermont și Tennessee conduc investigațiile. Ancheta a apărut în urma unei alte anchete, separate, a procurorului general din Texas, care se concentrează pe conținutul de pe platformă privind traficul de persoane.