vineri, 23 februarie 2024
Informația fără granițe


Condiții de circulație la frontiera dintre Regatul Unit și Franța. Peste 15.000 de șoferi au fost testați pentru Covid-19

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Informații utile Știri - sâmbătă, 26 decembrie 2020 Etichete: , , , , , , , , , ,

Ambasada României în Marea Britanie a publicat recent pe pagina Facebook actualizările privind situația la frontiera dintre Regatul Unit și Franța, unde mii de șoferi, printre care și români, au rămas blocați mai multe zile în urma deciziei Franței de a închide frontiera, după ce s-a descoperit o nouă tulpină a virusului Sars-cov-2 în Regat.

La Folkestone (Eurotunnel) se circulă fluent. Călătorii care vin cu rezultatul testului Covid se pot îmbarca în trenuri pentru a traversa English Channel spre Franța. Nu mai există cetățeni români blocați, asigură reprezentanții Ambasadei.

La Dover blocajul de tiruri din parcarea Aeroportului Manston a fost soluționat. Toate camioanele aflate acolo au trecut în Franța. Autoritățile britanice au anunțat efectuarea a 15.526 de teste, din care doar 36 au fost pozitive.

Pe autostrada spre Dover coloana de camioane persistă, dar după efectuarea testelor Covid șoferii se pot deplasa spre punctul de îmbarcare în ferry pentru a-și continua drumul către Franța.

Autoritățile britanice mențin avertizarea cu privire la condițiile dificile de deplasare care implică timpi de așteptare mari pentru camioanele care fac tranzitul rutier prin Portul Dover spre Calais (Franța).

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord urmărește în continuare evoluțiile de la frontiera britanico-franceză și este pregătită să acorde asistență consulară cetățenilor români aflați în situații dificile.

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord pune la dispoziția cetățenilor români care se confruntă cu situații dificile cauzate de restricțiile de călătorie dinspre și către Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, 5 linii telefonice:

  • +44 (0)773 871 6335
  • +44(0) 750 388 2992
  • +44 (0)753 560 434 2
  • +44 (0) 7951 858 445
  • +40 21.431.2059 – telefon pentru informații legate de pandemie.

De asemenea, cetățenii români au la dispoziție adresele de email: londra.asistenta@mae.ro; manchester.consul@mae.ro; edinburgh.infoconsul@mae.ro.