joi, 30 mai 2024
Informația fără granițe


Condițiile de intrare în Marea Britanie începând cu data de 8 iunie

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - vineri, 5 iunie 2020 Etichete: , , , , ,

Dacă aveți intenția să călătoriți în Regatul Unit al Marii Britanii începând cu data de 8 iunie, trebuie să îndepliniți câteva condiții pentru a putea intra în țară, anunță guvernul britanic. De asemenea, toate persoanele care călătoresc în această țară începând cu aceeași dată vor fi supuse măsurii de auto-izolare pentru o perioadă de 14 zile.

„Dacă ajungeți în Marea Britanie în data de 8 iunie 2020 sau după acea dată, nu vi se va permite să părăsiți locul în care sunteți cazat în primele 14 zile petrecute în această țară. Acest lucru se datorează faptului că poate dura până la 14 zile pentru ca simptomele coronavirusului să apară”, scrie guvernul britanic pe site-ul oficial.

Persoanele care intenționează să călătorească în Marea Britanie începând cu aceeași dată trebuie, de asemenea, să completeze un formular pe care apoi pot fie să-l tipărească pe hârtie, fie să-l păstreze în telefon, în așa fel încât odată ajunși în această țară să-l prezinte autorităților. Pentru completarea formularului veți avea nevoie de următoarele informații:

 • datele pașaportului;
 • numele companiei aeriene, feroviare sau de feribot cu care călătoriți;
 • numele companiei care vă organizează grupul turistic – dacă faceți parte dintr-un grup turistic;
 • numărul de rezervare de la hotel;
 • numele aeroportului, portului sau stației în care veți sosi în Marea Britanie;
 • data la care veTi ajunge;
 • numărul dvs. de zbor, tren, autobuz sau feribot;
 • adresa la care veți sta în primele 14 zile în Marea Britanie;
 • datele de contact ale unei persoane de încredere pentru a fi anunțată în caz că vă îmbolnăviți în timp ce sunteți în Marea Britanie.

Guvernul va folosi aceste informații pentru a vă contacta dacă dumneavoastră sau o persoană cu care ați călătorit prezintă simptome coronavirus (COVID-19) și pentru a verifica dacă respectați măsura de auto-izolare în primele 14 zile după sosirea în Marea Britanie .

ATENȚIE: Dacă refuzați să furnizați datele de contact, puteți fi amendat/ă cu 100 de lire sterline și este posibil să nu vi se permită intrare în Marea Britanie, cu excepția cazului în care sunteți cetățean britanic sau rezident în Marea Britanie.

În cazul în care călătoriți în această țară împreună cu alte persoane trebuie să țineți cont că fiecare persoană trebuie să completeze un formular separat. Dacă persoanele cu care călătoriți sunt minore, acestea nu trebuie să completeze un formular separat dacă:

 • sosiți și plecați în aceleași date;
 • veți fi cazați la aceeași adresă în Marea Britanie;
 • adăugați detaliile lor în formularul completat de dumneavoastră.

Pentru a completa formularul, accesați linkul de mai jos și apăsați butonul verde cu textul „Start now” din partea de jos a paginii:

https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk?fbclid=IwAR1aOq50zXkJ9O19efcLF-hMkv_aKU2SIOrXzHMcfy2HSC2zJ8zHDJciBwQ