duminică, 21 iulie 2024
Informația fără granițe


Constantin, mort în Spania, la mai mult de trei mii de km de casă. Apelul familiei îndurerate

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - duminică, 14 iunie 2020 Etichete: , , , , , , , , ,

Repatrierea corpului unei persoane decedate în străinătate poate presupune cheltuieli foarte mari, din cauza procedurilor specifice obligatorii şi există multe cazuri în care familiile nu au suficienţi bani pentru repatrierea trupului neînsuflețit al celui drag. Este și cazul unui bărbat român în vârstă de 60 de ani care a murit în Spania în noaptea de 9 spre 10 iunie în urma unui  infarct. Copiii săi fac acum un apel la toți cei care vor și sunt în măsură să îi ajute, să doneze pentru a-l putea înmormânta creștinește pe tatăl lor.

Constantin Stan era originar din județul Ialomița. Trăia în Spania, la Pineda de Mar (Catalogna) și lucra pe unde apuca, fără un contract de muncă. Ceea ce câștiga se ducea pe plata chiriei, a facturilor și a traiului de zi de cu zi. La începutul lunii a suferit un preinfarct, dar medicii erau optimiști. Miercuri, pe 10 iunie, urmau să-i dea drumul acasă, cu recomandările de rigoare și sub rezerva că un alt preinfarct sau chiar infarct i-ar putea fi fatal. Constantin nu a mai apucat să părăsească spitalul, inima lui nu a rezistat. În aceeași noapte, deși sub supravegherea personalului sanitar, a suferit un infarct. Cu toate eforturile echipei de medici nu a mai putut fi salvat, a murit în mod imprevizibil, la peste 3.000 de km de casă.

Constantin Stan

„Nu ne așteptam la așa o nenorocire, a murit de pe o zi pe altă, iar acum, pe lângă durerea și tristețea provocată de pierderea tatălui nostru, ne lovim și de această problemă a lipsei banilor”, ne-a spus fiica lui Constantin, care trăiește în sudul Italiei.

Știm cu toții că, odată ajunși în România, membrii familiei vor trebui să facă față altor cheltuieli deloc neglijabile, iar perioada crizei provocată de pandemia de coronavirus i-a lăsat pe copiii românului nostru fără prea mulți bani în buzunare. De aceea, aceștia fac un apel adresat oamenilor care ar putea și ar dori să îi ajute, să doneze pentru ca acest român plecat în lume pentru un trai mai bun să se poată întoarce pentru a se odihni în pământul strămoșesc.

Se poate dona în contul:

  • IBAN –  IT68N3608105138219606619608, titular de cont: Stan Ramona Florentina.

În Italia se pot face donații și pe cardul Postepay Evolution al fiicei lui Constantin Stan:

  • Numărul cardului: 5333 1710 7969 0000. Codice fiscale: STNRNF86M51Z129H.

Orice ajutor este binevenit! Familia îndurerată mulțumește anticipat pe această cale tuturor celor care le vor fi alături.