sâmbătă, 24 februarie 2024
Informația fără granițe


Consulatul României la Londra își mută sediul în mod provizoriu. Anunțul făcut de Ambasada României în Marea Britanie

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Informații utile Știri - luni, 24 august 2020 Etichete: , , , , ,

La sfârșitul acestei luni, sediul Consulatului României de la Londra va fi mutat, în mod temporar, la o nouă adresă, a anunțat luni, 24 august 2020, Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord pe pagina sa de Facebook.

„Începând cu data de 31 august 2020, Secția consulară a Ambasadei României la Londra își va înceta permanent activitatea la sediul din 344 Kensington High St, Kensington, London W14 8NS, urmând a presta, temporar, servicii consulare în clădirea Institutului Cultural Român din 1 Belgrave Square, Belgravia, London SW1X 8PH”, informează instituția română.

„Având în vedere spațiul restrâns și limitările tehnice, la acest sediu temporar, Secția Consulară Londra va efectua cu prioritate solicitările cu caracter de urgență (călătoria în România sau vizitele în străinătate, în scop turistic NU se regăsesc pe lista urgențelor) si va continua soluționarea cererilor pentru documente de călătorie ale căror programări au fost anulate in contextul pandemiei COVID-19 (perioada 16 martie – 30 iunie 2020)”, se mai arată în mesajul Ambasadei.

La adresa menționată, Secția consulară Londra va funcționa până la relocarea în noul sediu care se află în curs de amenajare, țin să mai precizeze reprezentanții Ambasadei.

Toate serviciile vor fi efectuate, în continuare, DOAR pe baza de programare prealabilă la adresele de email:

  • londra.asistenta@mae.ro, pentru situații de urgență;
  • londra.tc@mae.ro pentru titluri de călătorie (în situația documentelor de călătorie pierdute/expirate);
  • prin sistemul www.econsulat.ro pentru programările anulate anterior în contextul COVID-19.

Pentru situațiile de urgență/extraordinare (precum spitalizări, decese, accidente, arestări, dispariții, atentate teroriste), cetățenii români pot contacta în continuare la linia telefonică: 00447738716335.

Atenție! La această linie telefonică NU se furnizează informații legate de serviciile consulare și NU se fac programări!

„Vă mulțumim pentru răbdare și înțelegere și vă asigurăm că întreg personalul depune toate eforturile pentru ca toți cetățenii români să beneficieze de serviciile consulare solicitate!”, au transmis în încheiere reprezentanții instituției.