marți, 16 aprilie 2024
Informația fără granițe


Copil de 4 ani, cu părinții plecați în străinătate, înecat într-o groapă cu apă

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România Prima pagină Știri - miercuri, 28 februarie 2024 Etichete: , , , , , , ,

O tragedie sfâșietoare a avut loc în localitatea Tudor Vladimirescu din Albești, județul Botoșani, unde un copil de doar 4 ani și jumătate a fost găsit mort în grădina bunicilor săi, după ce, într-un moment de neatenție, a căzut într-o groapă cu apă destinată adăpării vitelor, informează Fanatik.

Cei doi părinți sunt plecați la muncă de ani buni în Spania, iar familia spune că mama copilului este însărcinată și are încă trei copii.

Descoperirea tragică a fost făcută de bunicul copilului, Împăratu Adorel, care a povestit cu durere cum l-a căutat pe nepotul său mai bine de o oră înainte de a-l găsi fără suflare:

„Ne-am dus şi l-am căutat în jur de o oră jumate, poate mai bine şi aproape de ora 6 am venit. Ştiam gaura asta aici”.

Locul tragediei. Sursa foto: Pro TV

După tragica descoperire, bunicul și alte rude au reușit să scoată copilul din groapă și au alertat imediat serviciile de urgență, însă, din nefericire, micuțul se afla în stare hipotermică și nu a mai putut fi salvat, deși au fost făcute eforturi susținute de resuscitare timp de peste o oră.

Medicul primar Cristian Simionescu și echipajele medicale sosite la fața locului nu au putut decât să constate decesul.

Țapciuc Nicu, o rudă a copilului, a descris cu emoție găsirea micuțului:

„Bunicul copilului l-a găsit aici, cu faţa în jos, era cu gluga dată în cap, cu haine îmbrăcat, cum s-a zbătut el în apă acolo”.

Medicul SMURD Dănuț Panaitescu a confirmat că, în ciuda eforturilor, copilul era decedat de ceva timp, iar acum se desfășoară o anchetă pentru a determina circumstanțele exacte ale tragediei și responsabilitățile aferente.

În urma acestei tragedii, salvatorii ISU au reiterat importanța măsurilor de precauție necesare pentru a preveni astfel de incidente nefericite.

Ei recomandă ca toate gropile să fie împrejmuite, fântânile acoperite, iar recipiente mari cu apă, cum ar fi cratițe, găleți, căzi sau butoaie, să fie ținute în locuri sigure și, pe cât posibil, acoperite pentru a preveni accidente similare.

De asemenea, este esențial ca toaletele din curte să fie mereu închise cu zăvorul pentru a proteja viața celor mici.

DISTRIBUIE