marți, 16 aprilie 2024
Informația fără granițe


Copilul unui român din Spania, ucis de propria mamă. Micuțul avea numai 8 luni de viață

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Prima pagină Știri - joi, 29 februarie 2024 Etichete: , , , , , ,

Copilul unui român rezident în Spania a fost ucis chiar de mama micuțului. Tatiana Diguele Núñez, o femeie de 31 de ani, domiciliată în Zaragoza, a fost arestată și acuzată de asasinarea fiului său de opt luni, Juan Carlos, după ce acesta a fost găsit mort duminică dimineața într-un parc din apropierea Bulevardului Anselmo Clavé.

Mama și copilul erau dați dispăruți de vineri, 23 februarie

Tatăl român s-a prezentat la poliție unde a reclamat dispariția acestora. El și-a exprimat îngrijorarea față de starea depresivă a partenerei sale, relatează publicația Heraldo.

Tatiana era îngrijorată că urma să aducă pe lume un alt copil, la timp scurt de la ultima naștere, având în vedere că era din nou însărcinată.

Tinerei mame i-a mai murit un copil în trecut și actuala sarcină o făcea să fie și mai anxioasă și deprimată.

Tatiana Diguele Núñez cu fiul ei și al românului. Sursa foto: Heraldo

Din nefericire, Juan Carlos, copilul de numai 8 luni, a fost găsit fără viață, în perimetrul unui parc din Zaragoza. Femeia l-ar fi ucis imediat după ce a dispărut cu el

Duminică, în jurul orei 07:40,  Tatiana a sunat la 112 și a spus că a fost agresată de un bărbat și o femeie din nordul Africii și că din ziua precedentă nu știa nimic despre fiul său.

Incongruențele din declarațiile ei și lipsa copilului au dus la implicarea polițiștilor criminaliști care au găsit trupul neînsuflețit al copilului ascuns în spatele unei bănci, în parcul de lângă CaixaForum.

Cercetările au scos la iveală că decesul micuțului a fost cauzat de asfixiere, iar mama a fost arestată fără posibilitatea eliberării pe cauțiune, fiind acuzată de omor.

Înmormântarea lui Juan Carlos a avut loc miercuri în Borja, o localitate unde familia mamei s-a stabilit acum câțiva ani.

DISTRIBUIE