luni, 20 mai 2024
Informația fără granițe


Coronavirus: Chinezii au închis primul spital construit pentru pacienții infectați cu noul virus

Scris de: Daniela Stoica , înv Fără categorie - luni, 2 martie 2020

Wuhan, orașul din China unde au apărut primele cazuri de infecție cu noul coronavirus, a închis primul dintre cele 16 spitale construite special şi în mare grabă pentru tratarea persoanelor infectate, după ce ultimii pacienţi au fost externaţi, a anunţat luni, 2 februarie, postul naţional CCTV, citat de Agerpres.

În ultimele zile s-a înregistrat o scădere accentuată a numărului de cazuri noi de coronavirus înregistrate în provincia Hubei şi în orașul reședință Wuhan, însă China rămâne în alertă pentru persoanele care revin din alte ţări în care s-a răspândit epidemia.

„Tendinţa în creştere rapidă a cazurilor de virus din Wuhan a fost controlată”, a declarat în cadrul unei informări de presă Mi Feng, purtător de cuvânt al Comisiei Naţionale de Sănătate din China. „Focarele din Hubei, în afara oraşului Wuhan, sunt temperate, iar provinciile din afara Hubei demonstrează o tendinţă pozitivă”, a precizat el.

Virusul a apărut în Wuhan la sfârşitul anului trecut şi de atunci a infectat peste 86.500 de persoane, majoritatea în China, în special în provincia Hubei. Coronavirusul s-a răspândit apoi rapid în afara Chinei, fiind depistat în prezent în 53 de ţări, unde s-au consemnat cel puţin 6.500 de cazuri.

Bilanţul epidemiei de coronavirus (Covid-19) a depăşit luni pragul de 3.000 de decese la nivel mondial şi continuă să aibă consecinţe grave în întreaga lume, în special în Italia, Iran şi Coreea de Sud. În Italia sunt înregistrați până la această oră 41 de decese, în Iran 66 și 26 în Coreea de Sud.