sâmbătă, 20 iulie 2024
Informația fără granițe


Germania: Teste COVID gratuite începând cu 11 octombrie doar pentru anumite categorii de persoane

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - luni, 11 octombrie 2021 Etichete: , , , , ,

Guvernul german nu va mai oferi testări gratuite pentru COVID-19 începând de luni, 11 octombrie, în încercarea de a încuraja mai mulţi oameni să se vaccineze pe fondul îngrijorărilor cu privire la o creştere a numărului de cazuri de coronavirus. Costurile testelor pot varia între 18 și 40 de euro, informează publicația Tagesschau.de.

Vor putea fi testate în mod gratuit doar anumite categorii de persoane, cum ar fi:

  • Copiii sub 12 ani;
  • Persoanele care nu pot fi vaccinate și pentru care nu există o recomandare generală de vaccinare;
  • Femeile însărcinate în primul trimestru de sarcină;
  • Persoanele care au nevoie de un test pentru a încheia carantina în urma infecției cu virusul Corona;
  • Vizitatorii sau angajații instituțiilor de îngrijire și a persoanelor cu dizabilități;
  • Persoanele care participă sau au participat în ultimele 3 luni la studii clinice privind eficacitatea vaccinurilor împotriva virusului Corona precum și persoanele care nu pot fi vaccinate împotriva virusului corona din cauza unei contraindicații medicale vor continua să beneficieze în mod gratuit de teste.
  • Copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani, precum și femeile însărcinate, pot face cel puțin un test pe săptămână gratuit până pe 31 decembrie.

În cazul în care puteți fi încadrat într-una dintre categoriile de mai sus, trebuie să prezentați un act de identitate oficial cu fotografie la centrul de testare pentru a continua să beneficiați de un test Corona gratuit. În cazul copiilor trebuie dovedită și vârsta acestora.

Germania a oferit testarea gratuită pentru întreaga populaţie în martie pentru a face posibilă o revenire treptată la viaţa normală după luni de carantină. Deşi aproximativ 55% dintre germani sunt complet vaccinaţi, ritmul inoculărilor a încetinit.