joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Culturist de origine română, celebru în Germania, mort în somn la vârsta de 43 de ani

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Din diaspora Știri - joi, 27 octombrie 2022 Etichete: , , , , , , ,

Andreas Frey, un fost culturist profesionist de origine română și extrem de popular în Germania, unde se stabilise de mic copil împreună cu familiarii, a murit la vârsta de doar 43 de ani. Acest lucru a fost anunțat „cu profundă tristețe” de compania „Frey Nutrition” din orașul Paderborn (Renania de Nord-Westfalia), fondată chiar de către el, conform presei germane.

Andreas „a decedat brusc, în somn” în noaptea dintre 20 și 21 octombrie, chiar de ziua sa. În anii 2000, Frey era un obișnuit câștigător al concursurilor de culturism interne și internaționale.

Născut în România la data de 20 octombrie 1979, Frey și familia sa au locuit în țara noastră până la vârsta de șase ani. Viitorul culturist de top a frecventat o grădiniță în limba germană în România, așa că mai târziu mutarea în Germania a fost pentru el o simplă formalitate. Rude din familia lui locuiau deja în landul Renania de Nord-Westfalia la acea vreme.

Încă de la vârsta de nouă ani, el și-a găsit drumul în antrenamentul de culturism, deși inițial și-a pierdut motivația după doar câteva luni de antrenamente. Dar după câțiva ani a revenit asupra deciziei.

„Inspirația pentru asta a fost tatăl meu, care m-a motivat cu afirmații precum că am avut genetică bună sau că aș fi potrivit natural pentru antrenamentul de forță”, a scris el pe site-ul său. Frey, care locuia atunci în orașul Höxter (Renania de Nord-Westfalia), a decis la vârsta de 15 ani să se dedice în totalitate culturismului.

După ce a câștigat primul său titlu internațional ca junior, Andreas a fost motivat să înceapă și la seniori. Din 2002 până în 2004 a câștigat campionatul mondial la NABBA (prima asociație competitivă de culturism din lume), iar în 2005 și-a asigurat atât campionatul Germaniei, cât și titlul Mr. Universe la NAC (Comitetul Atletic Național din Germania).

Frey a fost unul dintre cei mai mari sportivi din Germania în perioada anilor 2000

După ce a câștigat diverse campionate internaționale la NAC și NABBA în calitate de sportiv amator, culturistul de 1,86 metri înălțime de la categoria grea a concurat la competițiile organizate de o asociație a culturiștilor profesioniști, PDI.

PDI, despre care astăzi nu se mai găsesc prea multe informații, a inclus și alți culturiști celebri, precum Paul Dillett, Sami Al-Haddad și Lee Priest. Acesta din urmă a fost cel care a câștigat Night of Champions 2006, unde Andreas s-a clasat pe locul al doilea. Au urmat alte trei competiții profesionale înainte ca culturistul german de greutate grea să-și încheie cariera sportivă în 2008.

După finalul prodigioasei sale cariere, fostul culturist și-a început propria afacere și a fondat o companie de suplimente alimentare în 2004, pe care a continuat să o conducă chiar și după încheierea carierei active de culturism.

„Frey Nutrition” are sediul acum în Eggertstrasse din Paderborn. Produsele companiei sunt concepute pentru sportivii care practică acest sport ca și hobby, precum și pentru sportivii avansați și competitivi.

„Fără o dietă sensibilă pe termen lung și suplimente, nu va exista succes sportiv”, spunea Andreas referindu-se la culturism. „Frey Nutrition” vinde suplimentele alimentare prin intermediul unui magazin online, precum și prin sucursale și dealeri din Germania și țările învecinate.

„Soția sa, Ina Frey, co-fondatoare, va conduce compania cu efect imediat”, a scris „Frey Nutrition” într-o postare distribuită pe canalele sale de socializare. Simpatia fanilor lui Andreas se îndreaptă acum către restul familiei lui Andreas, mai ales către soția și cele două fiice, Anna și Lisa, care vor duce mai departe filozofia lui Andreas de: „Cel mai bun sau nimic”.

Andreas Frey, culturist de origine română, mort în Germania la 43 de ani