joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Cuplu de români găsit mort în UK. Anchetatorii presupun că este vorba despre o crimă-sinucidere

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 13 aprilie 2022 Etichete: , , , , , , ,

Ramona Stoia, în vârstă de 35 de ani și Cătălin Micu, în vârstă de 54 de ani, doi artiști tatuatori de naționalitate română, au fost găsiți morți în salonul de tatuaje deținut de Ramona în orașul britanic Canterbury (Kent) luni, 11 aprilie 2022, în ceea ce pare a fi o crimă urmată de sinucidere. Ramona era descrisă de cunoscuți ca fiind un „suflet perfect”, scrie publicația britanică Mirror.

Polițiștii au fost chemați de urgență la salonul de tatuaj denumit GothInk Studio de pe strada Lower Bridge în jurul orei 17:20, în urma unui apel în care se preciza că două persoane au fost „găsite rănite”, a declarat poliția din Kent.

Martorii oculari din zonă au confirmat că au văzut cel puțin opt vehicule de poliție și patru ambulanțe, cu un elicopter și polițiști înarmați. Din păcate, Ramona și Cătălin au fost declarați morți la fața locului.

Poliția la locul presupusei crime-sinucideri. Foto: KMG / SWNS

În ipoteza ofițerilor care anchetează incidentul se presupune că este vorba de o crimă comisă de Cătălin, urmată de sinucidere. Tragedia a stârnit o uriașă revărsare de durere și a lăsat comunitatea din Canterbury șocată.

Ramona, care are un fiu cu Cătălin, a fost descrisă de cunoștințe ca o persoană „absolut încântătoare” – un artist tatuator talentat și popular, cu o mulțime de clienți.

„Ramona era un suflet pur și perfect”, a spus o clientă, în timp ce alta a adăugat: „Era un înger absolut. Unul dintre cele mai minunate suflete pe care le-am întâlnit vreodată”.

Ramona Stoia, 35 de ani, găsită moartă alături de partenerul ei. Foto: Mirror.co.uk

Ann Sinden, o prietenă apropiată a Ramonei a spus: „Ea a fost cea mai caldă, mai bună și mai generoasă persoană din lume. Suntem devastați pentru ea, familia ei și fiul lor. Dar și pentru familia lui Cat (Cătălin), deoarece ei nu sunt de vină pentru asta. Este atât de trist și atât de multe vieți au fost distruse. Ramona a fost extraordinară. A fost blândă și generoasă și a avut cea mai mare inimă. Inimile noastre sunt alături de toți cei care au cunoscut-o și au iubit-o”.

Erica Terry-Rose, una dintre clientele fidele a spus că este „absolut devastată” de tragedie. Ea a scris pe rețelele de socializare: „Va dura ceva timp pentru a procesa asta. Au fost întotdeauna atât de amabili și minunați cu mine. Sunt absolut șocată de vești. Am inima zdrobită.

„Sufăr atât de mult pentru băiețelul lor. Este o tragedie atât de mare pentru comunitatea locală și scena tatuajelor”. Ea a adăugat cum Cătălin începuse să aibă probleme cu vederea, „ceea ce ar fi însemnat un stres major pentru capacitatea lui de a tatua”.

Matthew Sandhu, în vârstă de 27 de ani, care lucrează la „The Pilgrim’s Shop”, un chioșc de ziare din apropiere, a spus că îi cunoaște pe Cătălin și Ramona și a vorbit despre șocul suferit la vestea tragediei. El a adăugat: „I-am văzut prin preajmă și nu am crezut că au probleme. Este o nebunie, o vezi tot timpul la știri, dar când se întâmplă în apropiere, te gândești: la naiba!”

Ali Gun, proprietarul salonului de biliard „Cousins ​​Pool and Snooker Lounge”, care se află chiar deasupra salonului de tatuaje, și-a amintit momentul în care poliția a sosit pentru prima dată la locul crimei.

Era afară, pe stradă, când a observat o dubă de poliție și o ambulanță oprindu-se în fața salonului GothInk. Gun a precizat: „Ofițerii de poliție au ieșit din mașină, au fugit înăuntru, apoi o fată a ieșit tremurând, foarte șocată.

„Am auzit poliția înăuntru strigând „primul ajutor, primul ajutor, primul ajutor” și nu prea am avut curaj să ne uităm ce s-a întâmplat înăuntru, ceva groaznic. Nu am mai văzut așa ceva în viața mea. Este șocant să se întâmple asta pe strada noastră”.

Postările de pe Instagram arată faptul că Ramona și Cătălin lucrau împreună la GothInk Studio cel puțin din anul 2016.

Anchetatorii investighează moartea celor doi români dar, în urma probelor colectate de la locul tragediei, ofițerii au spus că momentan nu caută niciun suspect și tratează numai moartea Ramonei ca fiind suspectă.