luni, 20 mai 2024
Informația fără granițe


Cutremur în Albania, cel puțin 11 oameni și-au pierdut viața și alți 325 sunt răniți

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - marți, 26 noiembrie 2019 Etichete: , , ,

Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade a avut loc marți dimineață în Albania la aproximativ 40 de kilometri de capitala țării, Tirana, anunță Centrul Seismografic European-Mediteranean, citat de Mediafax. Cel puțin 11 persoane au murit și peste 325 sunt rănite.

Cutremur în Albania

Seismul a avut loc la ora 3:54 (04:54 ora României) la o adâncime de 10 kilometri, chiar la nord de oraşul de coastă Durres, care este situat la aproximativ 25 de kilometri vest de Tirana, conform Institutului de geofizică al Statelor Unite (USGS).

 

Cutremurul s-a resimțit și în țările învecinate: Bulgaria, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Italia, Kosovo, Muntenegru, Serbia, Macedonia de Nord și Albania.

Cutremur în Albania

MAE a transmis, marți, că nu există niciun cetățean român printre victimele cutremurului.

„Ambasada României la Tirana a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate în urma cutremurului produs la data de 26 noiembrie 2019, în apropierea orașului Durres, Republica Albania. Pănâ la acest moment, autoritățile locale nu au notificat misiunea diplomatică cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul ambasadei nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident”, se arată într-un comunicat al MAE.

Cetăţenii români afectaţi, precizează MAE, pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Tirana: +355 4 230 31 33; +355 4 230 3104, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +355 694036352.