joi, 13 iunie 2024
Informația fără granițe


Cutremur în România. Seismul a avut magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - vineri, 31 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Un cutremur s-a produs vineri dimineață în România, în zona seismică Vrancea. A avut magnitudinea de 5,3 pe Scara Richter, transmite Observator.

Cutremurul a avut loc vineri dimineață, la ora 3.26 și a fost catalogat de INFP drept „suficient de puternic” în intensitate. Conform seismologilor români, s-a produs la o adâncime de 121 de kilometri.

Inițial, EMSC a transmis că seismul a avut o magnitudine de 5,1 pe Scara Richter. Ulterior, INFP a venit cu noi precizări, rectificând magnitudinea la 5,2 pe Scara Richter și, ulterior, la 5,3 pe Scara Richter. A patra oară, INFP a stabilit că magnitudinea a fost de 5,2.

Epicentrul seismului a fost localizat la 4 kilometri nord de localitatea Nereju. Conform INFP, de asemenea, s-a produs la 90 de kilometri est de Brașov, 93 de kiolometri sud de Bacău, 104 kilometri nord-est de Ploiești, 105 kilometri vest de Galați, 108 kilometri nord-vest de Brăila și 153 de kilometri de București.

Românii au scris, pe pagina de Facebook Seismic Center, că au resimţit cutremurul în mai multe localităţi: Iaşi, Galaţi, dar şi la Chişinău.

Cutremurul s-a simțit destul de puternic și în București: o mișcare bruscă, dar de scurtă durată. ISU București a venit cu informații, după seism.

„In urma cu puțin timp s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 5,4. In acest moment echipaje ale ISUBIF efectuează recunoașteri in centrul istoric. Pana in acest moment nu au fost primite apeluri din partea cetățenilor in dispecerat cu privire la cutremur”, a transmis ISU București.

La ora 7.00, șeful DSU, Raed Arafat, a declarat la Digi24 că au fost două apeluri la 112, pentru atacuri de panică, în urma cutremurului.