sâmbătă, 24 februarie 2024
Informația fără granițe


Dăncilă: Românii din străinătate se vor putea înregistra în Registrul Electoral până pe 15 septembrie

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Din România Știri - joi, 12 septembrie 2019 Etichete: , , , , ,

Viorica Dăncilă, prim-ministrul României, a declarat în cadrul ședinței de Guvern de joi, 12 septembrie 2019, că va adopta o ordonanță de urgență prin care să extindă termenul limită până la 15 septembrie 2019 pentru înregistrarea cetăţenilor români cu drept de vot în străinătate în Registrul electoral, cu ocazia alegerilor prezidenţiale.

„Vom adopta măsuri pentru a asigura cetăţenilor români din Diaspora dreptul la vot şi o mai bună organizare a alegerilor care vor avea loc în această toamnă. Modificăm termenului limită pentru înregistrarea cetăţenilor români cu drept de vot în străinătate ca alegători prin corespondenţă, respectiv ca alegător la o secţie de votare organizată în străinătate. Acest termen va fi extins până la 15 septembrie, pentru a da posibilitatea cât mai multor români din afara graniţelor ţării să se înscrie în Registrul electoral pentru alegerile prezidenţiale din acest an”, a spus Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern de joi, citată de Agerpres.

Totodată, Dăncilă a mai adăugat că ordonanţa de urgenţă va include şi măsuri privind desemnarea preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate, atribuţiile acestora şi asigurarea cadrului legal pentru plata tuturor indemnizaţiilor membrilor birourilor de votare.