miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Germania și Danemarca, zone galbene COVID-19. Condiții de călătorie spre și din România

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Din România Informații utile Știri - marți, 2 noiembrie 2021 Etichete: , , , , , ,

Începând cu 31 octombrie 2021, ora 00:00, Germania și Danemarca sunt zone galbene pe lista cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență COVID-19.

Pentru persoanele care se deplasează în România din țări considerate zone galbene se aplică următoarele reguli:

  • Nu intră în carantină la sosire în România persoanele vaccinate cu schema completă de minim 10 zile, cele care au avut Covid-19 în ultimele 180 de zile și cele care tranzitează România în termen de 24 de ore.
  • În caz contrar, cine nu îndeplinește condițiile de mai sus, are nevoie de un test Covid de tip PCR, cu rezultat negativ, făcut cu maxim 72 de ore înainte de sosire în țară.
  • Persoanele care nu au nici test, intră în carantină pentru 14 zile. Dacă în a opta zi se face un test RT PCR şi rezultatul este negativ, se poate ieşi din carantină în cea de-a zecea zi.

Copiii sub 6 ani nu intră în carantină și nu e necesar un test Covid. Pentru copiii între 6 şi 16 ani este nevoie însă de un test RT-PCR negativ, de cel mult 72 de ore, pentru a nu intra în carantină la sosire în România.

Se recomandă ca persoanele care călătoresc spre România să completeze, înaintea efectuării călătoriei, formularul privind starea de sănătate care poate fi completat și ulterior imprimat accesând linkul https://chestionar.stsisp.ro/.

Pentru informații suplimentare puteți apela Call center DSP București la numărul de telefon: 0040 21 9462.