marți, 3 septembrie 2024
Informația fără granițe


De ce să plângi… de două ori? Informații utile pentru persoanele care se confruntă cu un deces în străinătate

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Blog Din diaspora Din România Fără publicitate În evidență Informații utile Știri - duminică, 30 iunie 2024 Etichete: , , , ,

În fiecare an, peste 3000 de cetățeni români sunt repatriați din străinătate în România ca urmare a unui deces. Cazurile de deces în comunitatea românească din diaspora sunt mai mai mari, dar această cifră (3000) reprezintă de fapt numărul aproximativ de Certificate de Deces internaționale înregistrate în România. 

Orice familie care se confruntă cu astfel de probleme trebuie să știe că indiferent de împrejurarea în care a avut loc decesul (accident, deces în spital, deces acasă sau în alte împrejurări) documentația necesară pentru serviciul de repatriere nu se poate începe mai repede de 24 de ore de la ora la care s-a declarat decesul. Ținând cont și de faptul că administrațiile publice care trebuie să întocmească documentația necesară nu lucrează sâmbăta și duminica, deja ajungem la o perioadă de timp care permite familiei să adune informațiile necesare și să discute despre ceea ce trebuie făcut în astfel de situații sau mai precis de ceea ce nu trebuie să facă în cazul unui serviciu de repatriere decedați din străinătate. 

Serviciul de repatriere decedați sau transport funerar se poate face numai în condiţiile prevăzute de legislaţia de poliție mortuară care este în vigoare în Regiunea italiană unde a avut loc decesul. Vreau sa remarc faptul ca legea de Poliție Mortuara la nivel național in Italia a avut modificari pentru fiecare Regiune in parte, de multe ori chiar si la nivel de Provincie și, în consecințî, „burocratia” este un pic diversă de la o zonă la alta.  

Pentru transportul internaţional al corpurilor neînsufleţite este necesar să fie întocmite toate documentele la administrațiile locale pe raza căreia a avut loc decesul, poliție mortuară, sanepid, medicină legală sau procuratura locală în cazul unui deces prin accident sau violență. În ceea ce privește pașaportul mortuar, acesta poate fi eliberat de autoritățile locale din țara unde a avut loc decesul, iar în cazurile de deces prin violență sau accident este necesar acordul procurorului de caz. În cazul în care familia optează pentru serviciul de incinerare în străinătate nu este nevoie de eliberarea unui pașaport mortuar. 

Pentru serviciul de repatriere urnă cu cenușă, nu este necesar ca familia să apeleze la o societate de transport funerar. Majoritatea țărilor permit tranzitarea urnei cu cenușă în mașina personală. 

Desigur că într-un articol în care se poate publica conținut destul de limitat este aproape imposibil să publicăm toate informațiile necesare pentru fiecare caz sau fiecare țară în parte în cazul în care o familie se confruntă cu astfel de probleme. 

Pe pagina web a firmei noastre, airsalm.ro orice familie găsește informații utile și răspunsuri la astfel de probleme. Ajutoare de deces acordate de țările membre din Comunitatea Europeană, servicii de incinerare și transport urnă cu cenușă, eliberare documente, apostile și legalizări. Pentru ajutorul de deces în România sau pentru orice alte informații pe care le căutați și la care așteptați un răspuns putem fi contactați la numerele de telefon publicate pe pagina de contact. Vom avea răspunsuri precise la orice întrebare a dumneavoastră. 

Costul unui serviciu de repatriere este diferit pentru fiecare caz în parte și este influențat în mod semnificativ de taxele administrative ale primăriei unde a avut loc decesul, de distanța în km dintre locul decesului și localitatea din România unde trebuie să fie organizat serviciul de înmormântare precum și de modelul de sicriu de repatriere ales de familie.

Pentru a cunoaște prețul unui serviciu de repatriere pentru fiecare caz în parte, nu trebuie sa va faceti probleme. O discutie telefonica de cateva minute ca sa intelegem situatia si va confirmam imediat pe e-mail sau WhatsApp costurile serviciului de repatriere a persoanei decedate.

Suntem profesioniști în munca noastră. Onorăm întodeauna promisiunile făcute familiei prin contract punând la dispoziție toată documentația fiscală necesară obținerii ajutorului de înmormântare in Italia sau in România.

Pentru orice alte informații puteti accesa pagina noastra web sau pagina de facebook unde publicam informatii detaliate privind serviciul de repatriere. Serviciul nostru de asistență clienți poate fi contactat pentru a avea soluții imediate în legătura cu serviciile de repatriere a unei persoane decedate în străinătate.

Cu deosebită stimă,

Emil Bran

Tel. / WhatsApp Italia: 0039 389 162 5052
Adresă web: www.airsalm.ro / www.airsalm.it
Facebook: Airsalm Romania
YouTube:  https://www.youtube.com/watch?v=3vgwbufPk0s
Google: airsalm romania; airsalm repatriere decedati