joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Decolare cu probleme: Avion plin cu fum, 200 de pasageri speriați au fost evacuați pe topogane

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora În evidență Prima pagină Știri - luni, 11 decembrie 2023 Etichete: , , , , ,

În dimineața zilei de 10 decembrie 2023, la Aeroportul Stockholm Arlanda, a avut loc o situație de urgență la bordul unei aeronave Boeing B737 Max operată de Buzz, o subsidiară a companiei Ryanair.

Incidentul, care s-a petrecut înainte de decolare, a fost declanșat de apariția unui fum dens în cabina aeronavei.

Acest incident a necesitat evacuarea rapidă a aproximativ 200 de pasageri, care se îndreptau spre Cracovia cu zborul FR4626. Pasagerii au fost nevoiți să folosească toboganele de evacuare pentru a părăsi aeronava în siguranță.

Conform relatărilor, alarma a fost declanșată imediat după ce avionul a părăsit poarta de îmbarcare, iar fumul a fost observat în timp ce motoarele erau pornite în vederea decolării.

Echipajele de intervenție de urgență, poliția și autoritățile aeroportuare au răspuns prompt și au coordonat evacuarea pasagerilor și investigațiile necesare.

Din fericire, nu au fost înregistrați răniți în urma acestui incident, dar gravitatea situației a fost evidentă dată fiind natura urgentă a evacuării și potențialul risc asociat cu prezența fumului în cabina aeronavei​​​​​​​​​​. Video mai jos: