joi, 30 mai 2024
Informația fără granițe


Director DSP sesizează autoritățile: Zeci de români din străinătate vin cu adeverințe false de vaccinare

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 28 iulie 2021 Etichete: , , , , , , , ,

Un director DSP a sesizat autoritățile cu privire la zeci de cazuri în care românii care se întorc în România din străinătate prezintă adeverințe false de vaccinare, informează G4Media.ro care citează Agerpres.

Vasile Cepoi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, a declarat miercuri, 28 iulie 2021, că tot mai multe persoane care locuiesc sau lucrează în străinătate au prezentat adeverințe false de vaccinare la întoarcere în țară.

Potrivit celor relatate de Cepoi este vorba despre persoane care vin din Marea Britanie și aduc atât documente care atestă vaccinarea, cât și adeverințe prin care încearcă să demonstreze că au trecut prin boală.

„Sunt multe persoane care vin din afară şi au documente false pentru a dovedi fie vaccinarea, fie faptul că au trecut prin boală. De exemplu, sunt persoane care aduc dovezi de vaccinare, dar spun că nu au mai fost în România de doi ani”, a afirmat Cepoi.

„A fost un grup mare de persoane care a venit din zone diferite ale Marii Britanii, dar care aduc dovada că s-au îmbolnăvit în aceeași perioadă, în aceeași zonă”, a mai adăugat el.

Șeful DSP a sesizat astfel organele competente care au deschis o anchetă în acest sens.

„Asta ne face să credem că marea majoritate care vin de acolo nu sunt dispuşi să respecte regulile de prevenție. Este vorba de zeci de astfel de cazuri”, le-a mai spus el jurnaliștilor.