joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Dispariția misterioasă a unui șofer moldovean în străinătate. De două săptămâni nu se mai știe nimic de el

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - luni, 2 mai 2022 Etichete: , , ,

Ștefan Munteanu, un șofer de camionetă din Republica Moldova, în vârstă de 42 de ani, nu a mai fost văzut de marți, 19 aprilie, atunci când a coborât din cabina camionetei sale și a dispărut fără urmă în orașul german Büren (Renania de Nord-Westfalia).

Potrivit cotidianului german „Bild”, poliția federală este derutată, iar familia sa este foarte îngrijorată, deoarece au trecut deja două săptămâni și misterul din jurul acestei dispariții, demne de filmele științifico-fantastice, nu a fost încă elucidat.

Căsătorit și părinte de copii, Munteanu s-a deplasat pe 19 aprilie cu camioneta sa înmatriculată în Bulgaria la sediul unei fabrici de mașini din orașul Büren, lângă Paderborn, unde trebuia să livreze o încărcătură. Dat fiind că în fața lui erau alte camioane la descărcat, a fost nevoit să aștepte.

O cameră de supraveghere din zona respectivă îl arată cum stătea în curtea companiei cu puțin timp înainte de ora 14:00, și cum își verifica telefonul mobil. Apoi a părăsit incinta respectivă pe jos și a ieșit din zona în care camera de supraveghere avea vizibilitate.

Ștefan Munteanu în ziua dispariției sale

După mai bine de o oră, în jurul orei 15:10, un pilot care dorea să decoleze de pe un aerodrom de planoare aflat la numai doi kilometri distanță, a fost nevoit să întrerupă decolarea pentru că un bărbat a traversat inopinat pista de decolare. Totuși, poliția nu are certitudinea că acel bărbat era Munteanu.

Ce l-a motivat să plece de lângă camioneta sa nu este încă clar. Era speriat de ceva sau era doar confuz? Cert este că Munteanu și-a lăsat pașaportul și telefonul mobil în cabina camionetei și a lăsat în contact chiar și cheia de pornire a acesteia.

După ce au observat camioneta care nu intra la descărcare, angajații fabricii de mașini au sesizat la poliție dispariția șoferului. În zilele care au urmat, sute de ofițeri au răscolit o suprafață de câțiva kilometri pătrați din apropierea locului dispariției, ajutați de câini de urmă și cu ajutorul unui elicopter.

Însă căutarea nu a avut succes, la fel ca și analiza telefonului mobil găsit în camionetă. De asemenea, familia sa nu a putut să ofere anchetatorilor niciun indiciu cu privire la motivul pentru care Ștefan și-a părăsit atât de brusc camioneta.

„Nu există nici măcar bănuieli privind probleme de sănătate mintală sau gânduri de sinucidere. Familia este îngrijorată”, precizează Michael Biermann (59 de ani), purtătorul de cuvânt al poliției din Paderborn. De asemenea, nu există nicio dovadă a unei eventuale crime.

Stefan Munteanu dispărut în Germania la data de 19 aprilie 2022

Polițiștii continuă să caute indicii sau martori despre locul unde se află șoferul camionetei. În momentul dispariției, acesta purta o geacă de piele neagră, o bluză de culoare deschisă, blugi, o șapcă neagră de baseball și pantofi sport de culoare închisă.