joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Dispariția plină de mister a unei românce din străinătate. De un an nu se mai știe nimic de ea

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora În evidență Prima pagină Știri - luni, 11 decembrie 2023 Etichete: , , , , ,

A trecut un an de la dispariția româncei Lucia-Miorița Alexandroae, stabilită în Belgia, și despre ea nu se știe nimic. Are 32 de ani și acasă o așteaptă o fetiță de trei anișori și jumătate.

Lucia Miorița Alexăndroae a vorbit ultima dată cu una din surorile sale joi seara, pe 8 decembrie, iar pe 10 decembrie 2022 a dispărut fără urmă. De atunci a început o căutare care a rămas însă fără rezultat.

În urma arestării și eliberării soțului său, care nu a fost acuzat de vreo infracțiune, autoritățile au extins căutările în Belgia, Luxemburg, România și Germania. Se suspectează că Lucia, care lucra la Eurostat în Luxemburg, ar putea fi în regiunea Trier.

„Nu ar fi plecat de-acasă fără fetiță, era ochii ei! O iubește enorm și nu ar putea sta un minut fără ea. Noi am vorbit prin apel video cu Lucia joi seara, 8 decembrie. Sâmbătă dimineața (10 decembrie) între 10 și 11, soțul ei ne-a spus că nu mai este, nu mai știe nimic de ea. Vineri nu ne-a spus nimic. Nu și-ar fi lăsat fetița. Nu ar fi plecat fără să vorbească cu noi.

Avem noi bănuielile noastre, dar sunt doar bănuieli. Am anunțat dispariția surorii mele și acolo în Belgia, dar și aici la noi la Poliție. Am fost și am dat declarații. Sora mea și fiica ei au și cetățenie luxemburgheză. Am auzit că ar fi amenințat-o cu moartea, că ar fi amenințat-o că o va face să dispară ca Elodia”, a transmis una din surorile Luciei.

Semnalmentele tinerei românce: înălțime de 1,65 metri, 55 de kg., păr lung de culoare castaniu deschis și ochi căprui.

Într-un apel emoționant, sora ei a îndemnat publicul să distribuie informațiile despre dispariția Luciei, exprimând îngrijorarea familiei:

„Cu tristețe vă anunț că sora mea cea mică, Lucia Alexandroae a dispărut din 9 decembrie. A locuit în Arlon, Belgia, și a lucrat pentru Eurostat – Soggeti, Luxemburg. Vă rog să distribuiți și dacă aveți informații nu ezitați să ne contactați. Poliția a început cercetările, așa că vă rog să vă rugați pentru ca Poliția din Belgia și Luxemburg să lucreze împreună și eficient, în găsirea Luciei. Vă rog să o pomeniți în rugăciunile voastre în aceste momente foarte grele”.

Poliția belgiană cere oricui are informații despre Lucia sau a văzut-o după 9 decembrie 2022 să contacteze autoritățile prin e-mail la avisderecherche@police.belgium.eu sau telefonic la numărul gratuit 0800/30300. Familia și autoritățile rămân în așteptarea oricărui indiciu care ar putea clarifica misterul dispariției ei.