joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Disperarea unei tinere de origine română adoptată în străinătate: „De ani de zile îmi caut părinții biologici, dar nu am avut noroc”

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - miercuri, 12 octombrie 2022 Etichete: , , , , , ,

O tânără în vârstă de 22 de ani din Canada, care a fost adoptată când era foarte mică dintr-un orfelinat din România, a lansat un apel prin intermediul paginii Facebook The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României pentru a fi ajutată să-și găsească părinții biologici. „Îi caut de ani de zile, dar nu am avut noroc.”

Născută la data de 13 ianuarie 2000, tânăra spune că numele său la naștere era Loredana Iovuța și s-a născut în orașul Arad.

Despre familia biologică Loredana are foarte puține informații, ea știe doar că mama sa se numea Maria Elena Iovuța și ar avea acum în jur de 52 de ani. Despre cea care i-a dat viață mai știe că era suferindă cu inima.

Înainte de a fi adoptată în Canada, Loredana Iovuța a stat o perioadă în plasament, la o familie din comuna Șemlac, județul Arad.

Ea face un apel la toți cei care ar putea să o ajute cu informații despre părinții săi biologici. Redăm mai jos apelul său integral:

„Salutări din Canada!
Numele meu la naștere a fost LOREDANA IOVUTA și m-am născut în ARAD, JUD. ARAD pe 13 ianuarie 2000. Caut pe mama si tatăl meu natural. Tot ce știu despre mama mea este că o chema MARIA ELENA IOVUTA, avea aproximativ 30 de ani, acum în jur de 52 și avea niște probleme cu inima. Dinaintea adopției mai am doar câteva fotografii cu familia la care am stat în plasament în COMUNA SEMLAC JUD ARAD. Dacă cineva are informații despre familia mea natală, aș aprecia cu adevărat, deoarece îi caut de ani de zile, dar nu am avut noroc. Poate cineva mă recunoaște. Mulțumiri!”