miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Doi frați români arestați în străinătate după ce au ucis un conațional căruia voiau să-i fure telefonul

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - sâmbătă, 29 ianuarie 2022 Etichete: , , , , ,

Doi tineri de naționalitate română, frați în vârstă de 22 și 18 ani, au fost arestați și inculpați pentru uciderea, în dimineața zilei de marți, 25 ianuarie, a unui conațional fără adăpost, în vârstă de 64 de ani, în localitatea franceză Sarcelles (Val-d’Oise).

Marți dimineață, la aproximativ 400 metri de vehiculul în care dormea de obicei, a fost descoperit trupul unui bărbat fără adăpost, aflat în stare critică. Cu multiple răni înjunghiate și cu mult sânge pierdut, scrie publicația franceză La Provence, acesta a decedat la scurt timp după sosirea paramedicilor ce au încercat în van să-l resusciteze.

Sosite rapid la fața locului, brigada penală a poliției judiciare din Versailles (Île-de-France) și poliția judiciară din Val-d’Oise s-au interesat de existența unor eventuali martori. În lipsa acestora, s-a procedat la verificarea înregistrărilor camerelor de supraveghere din zona respectivă.

Examinarea înregistrărilor camerelor video a dezvăluit prezența a două persoane în apropierea vehiculului victimei, undeva în jurul orei 3 a.m. Imaginile înregistrate îi arată pe cei doi cum fugeau, victima încercând din răsputeri să-i ajungă din urmă.

Cei doi tineri au fost depistați și arestați în după-amiaza aceleiași zile, într-un adăpost aflat nu departe de locul crimei, apoi duși în arestul poliției.

În timpul interogatoriilor, cei doi au recunoscut faptul că, aflați în stare de ebrietate, i-au furat telefonul victimei și că l-au înjunghiat de mai multe ori în timpul altercației fizice ce a urmat.

La sfârșitul interogatoriilor, cei doi frați au fost puși sub acuzare pentru tâlhărie cu violență în complicitate și crimă. Aceștia au fost plasați în arest preventiv de către un judecător de instrucție al instanței din Pontoise.