joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Doi pasageri au încurcat avioanele și au aterizat la 1.200 de km distanță de destinația lor. Mesajul companiei aeriene

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - duminică, 22 mai 2022 Etichete: , , , , , ,

Doi cetățeni britanici au încurcat avioanele pe un aeroport din Franța și în loc să ajungă acasă, la Londra, au aterizat la Madrid. „Nu e vina noastră, este responsabilitatea fiecărui pasager să se asigure că se îmbarcă în aeronava corectă”, au transmis reprezentanții Ryanair.

Elise Mallia, în vârstă de 33 de ani și partenerul său, Jessy Jezequel, în vârstă de 41 de ani, sunt doi logodnici de naționalitate britanică a căror pasiune este fotbalul. Ei au zburat din Londra la Marsilia (Franța), pentru a urmări un meci de fotbal.

A doua zi după meci, pe 21 martie 2022, s-au urcat într-un avion care credeau că are ca destinație aeroportul Stansted din Londra pentru a se reîntoarce acasă, dar au aterizat la peste 1.200 km distanță, pe aeroportul din Madrid, potrivit cotidianului britanic „The Mirror”.

Cuplul britanic s-a prezentat la aeroportul din Marsilia pentru a prinde zborul rezervat. Li s-au scanat permisele de îmbarcare și apoi s-au urcat în avionul Ryanair – crezând că se întorc la Stansted (Londra). Dar, la o oră după decolare, l-au auzit pe însoțitorul de zbor anunțând să se pregătească de debarcare – în Madrid.

„La o oră după îmbarcare, Jesse a spus că i s-a părut că a auzit un însoțitor de bord spunând Madrid, dar noi am crezut că a visat”, a spus Elise pentru „The Mirror”.

Ei urmau să zboare către casă de la Marsilia chiar înainte de ora 15.00, pe 21 martie, așa că s-au îndreptat spre ceea ce credeau că este poarta corectă, atunci când a sosit timpul îmbarcării.

Elise mărturisește că poate jura că a văzut „Madrid” pe poarta vecină și nu pe a lor. Ea și-a amintit chiar că a făcut o glumă lui Jesse, spunându-i că ar trebui să-și continue vacanța și să meargă în Spania, în loc să se întoarcă la Londra – fără să-și dea seama că s-ar putea să fie chiar așa.

Elise a precizat: „Am avut permisele de îmbarcare scanate de aproximativ trei ori. Cu siguranță ar fi trebuit să fi fost destul de greu să ne urcăm într-un avion greșit. Ei bine, asta a fost ceea ce ne-am gândit”.

La sosirea pe aeroportul din Madrid, cei doi au alertat rapid personalul Ryanair și au fost transferați pe un alt zbor – și au ajuns înapoi la Londra după un ocol considerabil, cu cinci ore mai târziu decât era planificat.

Ei au spus că sunt uimiți cu privire la modul în care gafa lor a trecut neobservată, în ciuda biletelor verificate, care atestau Londra ca destinație.

Cotidianul britanic „The Mirror” a contactat ulterior Ryanair, compania implicată în eroare, pentru a cere o explicație despre cum s-a putut întâmpla așa ceva.

Au primit următorul răspuns: „Domnul Jezequel și doamna Mallia s-au îmbarcat pe zborul Marsilia – Londra Stansted prin poarta corectă. Nu au urmat însă ruta alocată avionului care pleca spre Stansted, au traversat o zonă neautorizată și s-au îmbarcat eronat pe un zbor cu plecare spre Madrid.

„La sosirea pe aeroportul din Madrid, acești pasageri și-au dat seama de greșeala făcută, iar personalul Ryanair a fost notificat cu privire la situația lor. Domnii Jezequel și Mallia au fost transferați într-un zbor de la Madrid la Stansted mai târziu în acea zi. Este responsabilitatea fiecărui pasager să se asigure că se îmbarcă în aeronava corectă”.