marți, 16 aprilie 2024
Informația fără granițe


Doi români au furat la Londra un ceas de 67.400 de sterline folosindu-se de copilul lor de 6 ani

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - luni, 2 noiembrie 2020 Etichete: , , , , , ,

Doi români au reușit să fure un ceas scump, în valoarea de 67.400 de lire sterline, dintr-unul din cele mai supravegheate magazine din lume. Ceasul se afla în vitrină la Harrods, un magazin universal de lux situat într-o zonă bogată a Londrei, pe Brompton Road. Cei doi, soț și soție, ambii în vârstă de 33 de ani, au reușit să-și ducă planul la îndeplinire folosindu-se de copilul lor de numai 6 ani, scrie Daily Mail.

Ilie Para și Marta Para-Bloj, după ce au observat și fotografiat ceasul din vitrină de mai multe ori trecând prin fața magazinului, au obținut nu se știe de unde o reproducere foarte exactă a acestuia, după care s-au dus la magazinul Harrods din centrul Londrei și l-au făcut pe vânzător să creadă că vor să cumpere accesoriul de lux pentru a-l face cadou tatălui femeii.

Magazinul Harrods de pe Brompton Road unde a avut loc furtul. Foto: Getty Images

Profitând de un moment de neatenție al vânzătorului, care era ocupat să ia și să le arate mai multe ceasuri, au sustras cu abilitate ceasul de aur de 18 carate, Royal Offshore Oak, în valoare de 67.400 de lire sterline, înlocuindu-l cu cel fals care se afla în gluga băiețelului lor de 6 ani. Între timp, copilul, plângând și prefăcându-se că face mofturi și vrea să plece, a acoperit în momentul sustragerii ceasului scump unghiul de vizibilitate al camerei de luat vederi. „O lovitură organizată în detaliu”, a spus procurorul.

Abia a doua zi scrie sursa citată, un coleg de-al vânzătorului păcălit și-a dat seama că ceasul pe care românii nu l-au mai cumpărat era fals. Ceasul fals era foarte bine reprodus și semăna foarte tare cu cel original, îi lipsea doar numărul de serie. Vânzătorul a anunțat imediat poliția, iar agenții au reușit să-i oprească pe cei doi în zona portului Dover, unde se aflau la bordul unui autoturism Audi de culoare neagră, iar bărbatul purta ceasul la încheietura mâinii stângi.

Ilie Para și Marta Para-Bloj sunt acum acuzați de furt. Cei doi hoți au recunoscut în fața judecătorilor că au furat ceasul. Avocatul apărării a cerut însă o amânare în așteptarea sentinței, deoarece femeia este însărcinată și se află într-o stare fizică și psihică de dificultate.

DISTRIBUIE