marți, 16 aprilie 2024
Informația fără granițe


UK: Doi români care au lucrat la Amazon condamnați la închisoare pentru furturi de 100 000 de sterline din depozitul companiei

Scris de: Redacția , înv Din diaspora Știri - miercuri, 21 aprilie 2021 Etichete: , , , , , , ,

Un cuplu format din doi români, Maria Simona Stricescu de 51 de ani și Lucian Leonte de 37 de ani, ambii angajați ai unui depozit Amazon din Leicestershire, au fost condamnați la închisoare pentru mai multe furturi. Conaționalii noștri s-au folosit de funcțiile avute la locul de muncă pentru a sustrage mai multe bunuri, totalul prejudiciului fiind de aproximativ 100 000 de lire sterline.

Maria Stricescu, 51 de ani, condamnată pentru furt în Anglia

Conform publicației Leicestershire Live. totul a început pe 29 ianuarie a.c., când Lucian Leonte a chemat poliția și a denunțat toate infracțiunile în urma unei certe cu partenera sa, Maria Simona Stricescu, după ce aceasta din urmă l-a părăsit. La sosirea forțelor de ordine la domiciliul acestora din Sherwood Avenue, Borrowash, Derby, conaționala noastră era deja la bordul autoturismului său marca Audi, fiind pregătită să fugă în România cu mai multe dintre bunurile furate.

Datorită acuzațiilor de furt, cazul a fost pasat polițiștilor din Leicestershire, care, în urma investigațiilor, au descoperit că produsele furate de cei doi erau în principal laptopuri, iPad-uri, telefoane, căști, diferite electrocasnice, dar și parfumuri, haine și produse cosmetice. Totalul prejudiciului se ridică astfel la circa 100 000 de lire sterilne, după spusele anchetatorilor, iar la domiciliul acestora s-au găsit bunuri în valoare de 50 000 de lire.

Lucian Leonta, 37 de ani, condamnat pentru furt în Anglia

„În urma unei anchete, Maria Stricescu de 51 de ani și Lucian Leonte în vârstă de 37, domiciliați în Sherwood Avenue, Borrowash, Derby, au fost acuzați de multiple infracțiuni datorită implicării lor în furturile din depozit”, a precizat un purtător de cuvânt al poliției Leicestershire.

„Ambii au fost prezentați Tribunalului Leicestershire pe 16 aprilie a.c. cu propunere de arestare, după ce au pledat vinovați la audierile desfășurate luna trecută. Stricescu a fost condamnată la doi ani și șapte luni cu executare, sub acuzațiile de fraudă prin abuz de putere, scoaterea bunurilor furate din Anglia și convertirea bunurilor furate. Leonte a fost condamnat la doi ani și șapte luni cu executare, sub acuzațiile de fraudă prin abuz de putere și scoaterea bunurilor furate din Anglia”, mai adaugă purtătorul de cuvânt.

Gavin Chantrill, ofițerul care a condus ancheta, a spus că românii au profitat de pozițiile lor din cadrul gigantului american de vânzări online pentru a fura bunuri și a le valorifica ulterior.

„Ambii acuzați au abuzat de poziția lor în cadrul Amazon pentru obținerea unor câștiguri personale. Niciunul nu-și asumă responsabilitatea pentru faptele comise, aruncând vina unul asupra celuilalt. Suntem încântați acum că au pledat vinovați pentru implicarea în furturi”, precizează coordonatorul anchetei.

„Stricescu se ocupa cu sortarea coletelor în centrul de distribuție din Kegworth și a început să fure discret, încă din 2019, reușind să manipuleze sistemul în așa fel încât, în sistem, bunurile să apară ca fiind livrate clienților. Leonte lucra la ambalarea coletelor și vindea produsele, transferând apoi sumele mari de bani în conturi bancare din România.”

„După o ceartă cu partenera, acesta a denunțat infracțiunile la poliție, ofițerii lucrând contra cronometru pentru punerea sub acuzare a celor doi după câteva ore de la arestare. Faptul că amândoi au pledat vinovați e o dovadă clară a efortului depus de echipa de investigații și a informațiilor strânse de aceștia”, a mai precizat ofițerul.

DISTRIBUIE