vineri, 28 iunie 2024
Informația fără granițe


Doi români din Spania, găsiți împușcați în cap. Cazul revine în atenția opiniei publice prin intermediul unui serial Netflix

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 6 iunie 2023 Etichete: , , , , , , , , , ,

George și Doina Magda, doi români în vârstă de 40 de ani care au emigrat în Spania în căutarea unui trai mai bun pentru cei trei copii ai lor, au fost victimele unui criminal în serie, al cărui mod de operare sinistru includea lăsarea a două cărți de joc lângă cei pe care îi ucidea. Această poveste tulburătoare a fost recent adusă în lumina reflectoarelor prin intermediul unui serial produs de Netflix.

Cei doi români au fost găsiți împușcați în cap într-o livadă de măslini din Arganda del Rey, lângă Madrid. Două cărți de joc, un trei și un patru de cupă, au fost găsite lângă ei, semnătura sinistră a criminalului. Această descoperire a marcat sfârșitul unei serii de crime care au îngrozit regiunea Madridului cu 20 de ani în urmă.

Locul unde au fost găsiți împușcați cei doi români

Povestea acestor crime, inclusiv tragicul destin al cuplului de români, va fi prezentată în miniserialul Netflix, „Baraja: La firma del asesino”, care va fi lansat pe 9 iunie. Miniserialul va relata în trei episoade povestea lui Alfredo Galán Sotillo, un criminal care a semănat teroare în regiunea capitalei spaniole în primele șapte luni ale anului 2003. Galán a comis șase crime și trei tentative de omor, potrivit El Espanol.

George și Doina Magda au fost asasinați pe 18 martie 2003. George a murit pe loc, în timp ce Doina a supraviețuit încă două zile. Aceasta a fost ultima crimă a lui Galán, care s-a predat pe 3 iulie 2003.

El și-a mărturisit toate crimele și a predat arma cu care le-a comis, un pistol pe care l-a cumpărat în Bosnia, unde a activat ca militar. Galán, care avea 25 de ani la momentul crimelor, a fost condamnat la 142 de ani de închisoare.

Alfredo Galán Sotillo în momentul arestării

Seria de crime a lui Galán a început pe 24 ianuarie 2003, când a ucis un portar din Madrid, Juan Francisco Ledesma. Pe 5 februarie, a comis trei crime într-o singură zi, iar pe 7 martie a încercat să îl asasineze pe un imigrant ecuadorian, Eduardo Salas. După 11 zile, au urmat crimele împotriva cuplului de români, Doina Magda și George.