marți, 16 aprilie 2024
Informația fără granițe


Doi români furau de prin cimitire în Germania. Arestați după ce au executat 70 de furturi

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 28 februarie 2024 Etichete: , , ,

Doi tineri români, în vârstă de 19 și 21 de ani, au fost arestați în Germania sub suspiciunea de furt calificat, după ce au fost implicați în peste 70 de cazuri de furturi din cimitire din landul Bavaria, conform informațiilor furnizate de Poliția din Ingolstadt, citată de Pfaffenhofen Today.

Arestările au avut loc săptămâna trecută, iar pe baza ordonanței Parchetului, cei doi conaționali au fost prezentati unui judecător de instrucție și plasați apoi în arest preventiv.

Incidentele au inclus, printre altele, furtul de vase și obiecte din metal prețios de pe morminte.

Poliția a observat o creștere semnificativă a furturilor din cimitire începând cu primele săptămâni ale lunii februarie, cu peste 70 de cazuri înregistrate, inclusiv atacuri asupra mai multor morminte în orașul Pfaffenhofen.

Obiectele din alamă de pe morminte au devenit ținte frecvente pentru hoți, datorită valorii lor.

Investigațiile au fost preluate de Inspectoratul de Poliție Criminală din Ingolstadt, sub conducerea Parchetului din Ingolstadt, care a format o echipă specială de investigație, denumită „Capula”, pentru a se ocupa de aceste cazuri de furturi în bandă. În urma eforturilor acestei echipe, cei doi suspecți români au fost arestați.

Poliția continuă investigațiile și solicită ajutorul publicului pentru orice informații care ar putea contribui la rezolvarea acestor cazuri. Cetățenii sunt încurajați să raporteze orice observații legate de furturile din cimitire la numărul de telefon (08 41) 93 4 3 0 al Inspectoratului de Poliție Criminală din Ingolstadt sau la stațiile de poliție locale din Pfaffenhofen și Geisenfeld, la numerele (0 84 41) 80 95 0 și, respectiv, (0 84 52) 72 00.

Persoanele afectate de aceste furturi sunt, de asemenea, îndemnate să se prezinte la poliție pentru a raporta incidentele.

DISTRIBUIE