miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Doi români morți într-un tragic accident rutier în Germania. Călătoreau cu o autoutilitară care transporta persoane și colete

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - duminică, 28 martie 2021 Etichete: , , , , , , , ,

Dramaticul accident s-a petrecut joi, 25 martie 2021, pe autostrada A6 din Germania, între Schwabach și Neuendettelsau, dar până astăzi nu a fost făcută publică identitatea celor doi români care și-au pierdut viața în urma impactului unei dube cu spatele unui TIR. Potrivit publicației Monitorul de Suceava, una dintre victime este un patron care transporta persoane și colete din România în mai multe țări din UE, iar cealaltă este un pasager.

Imagine de la locul accidentului. Foto: nordbayern.de

Conform celor relatate de Poliția Bavareză printr-un comunicat de presă emis la câteva ore după accident, autoutilitara în care se aflau mai multe persoane a lovit semiremorca unui TIR oprit în trafic din cauza unui blocaj rutier. În urma impactului puternic, șoferul și un pasager au decedat pe loc, iar alți doi pasageri au suferit răni foarte grave.

Șoferul și un pasager și-au pierdut viața pe loc în urma impactului. Foto: nordbayern.de

Unul dintre răniți se afla în pericol de moarte la acea dată și a fost transportat la un spital din apropiere cu un elicopter. Circulă informații în presă că între timp ar fi murit și acesta, dar informația nu a fost confirmată până la această oră.

Din cele relatate de ziarul sucevean reiese că șoferul furgonetei și, totodată, patronul firmei de transport, se numea Constantin Cătălin Antoniu, avea 35 de ani și era din Fălticeni. Se pare că acesta a pornit din Suceava în acea cursă în cursul zilei de miercuri, 24 martie, conform informațiilor publicate pe Facebook, și avea ca destinație mai multe țări europene: Franța, Austria și Germania. Întoarcerea în România, în schimb, era programată pentru sâmbătă, 27 martie. În urma sa rămân, îndurerați, soția și cei doi copii ai săi, o fetiță și un băiat de trei ani.

Foto Facebook: Constantin Catalin Antoniu

Cealaltă victimă era un bărbat de 51 de ani din comuna suceveană Pătrăuți și se numea Traian Holca. Nu s-au făcut publice mai multe informații despre el.

Din comunicatul polițiștilor germani reiese că dubița condusă de Cătălin Antoniu a lovit semiremorca TIR-ului „aproape fără să frâneze deloc”. Nu se știe dacă de vină a fost oboseala sau faptul că nu a păstrat distanța regulamentară față de autovehiculul din față.