duminică, 21 iulie 2024
Informația fără granițe


Doi români morți și alți șapte români răniți într-un grav accident rutier petrecut în Olanda

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - miercuri, 27 mai 2020 Etichete: , , , ,

Un grav accident rutier a avut loc în dimineața zilei de marți, 26 mai, în nordul Olandei, pe șoseaua N240, în apropiere de Medemblik, unde un microbuz la bordul căruia se aflau nouă muncitori sezonieri de naționalitate română s-a ciocnit cu un alt autoturism condus de o femeie în vârstă de 23 de ani. În urma impactului, doi bărbați români și-au pierdut viața, informează Poliția olandeză.

Mașinile implicate în accident. Foto: 112westfriesland.nl

Din primele informații reiese că accidentul s-a petrecut în jurul orei 5:30 dimineața la intersecția dintre Medemblikkerweg (N240) și Wagenpad din Middenmeer. Cercetările polițiștilor cu privire la dinamica accidentului arată că femeia de 23 de ani, care se afla singură în mașină, circula pe N240 în direcția Medemblik, în timp ce microbuzul cu cei 9 cetățeni români venea dinspre Wagenpad. Ajuns la intersecția menționată mai sus, șoferul microbuzului în care se aflau muncitorii români se pare că nu a văzut mașina femeii care se apropia cu viteză și a intrat în intersecție, provocând astfel o coliziune puternică între cele două autoturisme.

Imagine de la locul accidentului. Foto: 112westfriesland.nl

Ambele mașini au fost aruncate de pe carosabil într-un șanț, iar doi cetățeni români au fost aruncați din microbuz în afara acestuia. Unul dintre cetățenii români aruncați în afara microbuzului și-a pierdut viața pe loc, iar celălalt a decedat în drum spre spital, relatează surse din presa locală. Victimele aveau 44 de ani, respectiv 25 de ani, informează polițiștii olandezi.

Atât femeia de 23 de ani din cealaltă mașină implicată în tragicul accident, cât și ceilalți 7 cetățeni români aflați în microbuz au fost transportați la diferite spitale din zonă pentru îngrijiri medicale. Polițiștii au confirmat de asemenea că niciunul dintre șoferii implicați în accident nu se afla sub influența alcoolului.