miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Doi șoferi români de TIR arestați în Spania. Furau din marfa pe care o transportau

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - vineri, 20 mai 2022 Etichete: , , , , , , ,

Garda Civilă spaniolă a arestat recent doi șoferi de TIR de naționalitate română, în vârstă de 39 şi respectiv 34 de ani, rezidenţi la Madrid, sub acuzaţia de furt în formă continuată. Aceștia au fost aduși la Tribunalul din Madrid joi, 19 mai, să răspundă în fața instanței, informează Heraldo.

Cei doi sunt suspecți pentru furtul unor mărfuri aparținând unui magazin universal, pe parcursul transportului acestora între unitățile comerciale din orașele Barcelona și Madrid.

Furturile erau comise în timpul unui popas care era făcut de vehiculul încărcat cu marfă într-o zonă industrială situată în parcul industrial Centrovia din localitatea La Muela (Zaragoza).

În seara zilei de marți, 17 mai, în jurul orei 21:00, agenți de securitate din cadrul Gărzii Civile din La Muela, care se aflau de serviciu în zona industrială Centrovia, au observat un bărbat care se afla în interiorul remorcii unui camion ce transporta mărfuri aparținând unui magazin universal care le distribuia pe întreg teritoriul Spaniei.

Echipat cu o sursă de lumină frontală, bărbatul scotea produse din mai multe cutii cărora le tăiase folia de ambalare. În plus, agenții și-au dat seama că sigiliul remorcii respective a fost manipulat, pentru a putea pătrunde în interior. În consecință, s-au făcut demersuri cu personalul de pază din depozite, pentru a verifica dacă este vorba despre un furt de marfă.

În interiorul cabinei vehiculului au fost găsite mai multe produse în ambalajul lor original și având eticheta furnizorului lipită pe ele. Acestea se aflau printre bunurile șoferului camionului respectiv și proveneau din marfa transportată.

În plus, în apropierea camionului se aflau mai multe cutii de ambalare cu etichetele pe ele, care ar fi putut fi depozitate în zilele anterioare, întrucât s-a verificat faptul că acel TIR efectua întotdeauna același traseu, între depozitele din Barcelona și Madrid, cu același punct de oprire pentru odihnă: zona industrială Centrovia.

În urma informațiilor primite de la personalul de securitate al depozitelor, s-a putut constata că încă din luna martie a fost observată lipsa unor produse, în mai multe rânduri.

Mai mult, lipsurile se înregistrau întotdeauna în transporturile care se efectuau între Barcelona și Madrid, în ciuda faptului că remorcile erau sigilate și exista informația potrivit căreia exista intenția de a se depune plângere în caz de suspiciune că sigiliul ar fi fost rupt.

Datorită acestor motive și cu dovezile că transportatorul fura produse după ce manipula sigiliul – fără să-l rupă, astfel încât acesta să fie desigilat ulterior și să nu ridice suspiciuni de furt – șoferul a fost arestat și transferat la sediul Gărzii Civile.

Investigațiile ulterioare au permis să se constate că doar suspectul și un alt șofer au fost singurele persoane care au efectuat acea cursă periodică între cele două depozite.

Totodată au fost verificate avizele de livrare a mărfurilor, unde s-a confirmat lipsa mai multor produse, majoritatea fiind dispozitive electronice, tablete, ceasuri inteligente, etc. a căror evaluare ar totaliza peste 20.000 de euro.

Odată obținută identitatea celui de-al doilea șofer și dovezile implicării sale în furturi, acesta a fost localizat și arestat în cursul zilei de miercuri, 18 mai. Cei doi suspecți așteaptă acum sentința instanței pentru faptele lor.