vineri, 21 iunie 2024
Informația fără granițe


Doi tineri români care se întorceau din străinătate au murit aproape de casă. „Noi așteptam nunta, nu așa o veste tragică!”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Din România În evidență Prima pagină Știri - joi, 8 iunie 2023 Etichete: , , , , , , , , ,

Un accident rutier deosebit de grav a avut loc marți pe drumul național DN 17, în localitatea Ilișești, județul Suceava, soldat cu decesul a doi tineri. Bărbatul, în vârstă de 25 de ani, și iubita sa, de 24 de ani, se întorceau acasă din Danemarca, unde lucrau împreună.

Din informațiile transmise de stirilebzi.ro, se pare că șoferul a adormit la volan. El a fost victima oboselii acumulate în urma unei călătorii lungi, de peste 20 de ore.

Gianina și Andrei, morți în accidentul de la Ilișești, județul Suceava

Cei doi îndrăgostiți plănuiau să se căsătorească și reveneau în țară pentru a-și petrece concediul în familie. Tânărul a condus pe o distanță de 2.000 de kilometri, iar la momentul accidentului mai avea de parcurs doar 90 de kilometri până la destinația finală, Botoșani, unde locuia familia iubitei sale.

Potrivit martorilor, mașina în care se aflau cei doi tineri a pătruns pe contrasens, unde a lovit un alt autoturism, după care s-a izbit puternic de un camion. Impactul a fost atât de puternic încât cei doi tineri au murit pe loc, mașina lor fiind complet distrusă.

La locul accidentului au intervenit rapid două autospeciale cu accesorii pentru descarcerare și două ambulanțe SMURD, ajutate de două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.

„În camion se afla șoferul, care nu a necesitat îngrijiri medicale. Într-unul dintre autoturisme se aflau cele două persoane decedate, iar în cea de-a treia mașină implicată, se aflau alte două persoane, care nu au avut nevoie de transport la spital.”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava.

Șoferul camionului, martor al tragediei, a relatat că mașina tinerilor a pătruns pe banda lui, la o viteză estimată între 120 și 140 km/h. „Eram pe banda mea și am văzut cum, dintr-odată, a intrat pe banda mea, jumătate de metru. Probabil a adormit la volan. S-a agățat de Audi și după de mine, a venit în față”, a spus acesta.

Tânărul decedat era originar din Boroaia, Suceava, iar partenera sa, din Trușești, Botoșani.

Tragicul eveniment a avut loc chiar înainte ca tânărul să-și actualizeze documentele de identitate, una dintre intențiile sale fiind aceea de a se întoarce în țară pentru a-și face buletinul.

Această tragedie reamintește tuturor pericolul pe care îl reprezintă oboseala la volan și nevoia acută de a lua pauze regulate în timpul călătoriilor lungi. Specialiștii avertizează constant asupra importanței odihnei suficiente înainte de a porni la drum, în special pe distanțe mari, și a pauzelor frecvente pentru a evita riscul accidentelor de acest gen.

În urma acestui eveniment tragic, familiile celor doi tineri și întreaga comunitate sunt în stare de șoc.

„Dumnezeu să vă odihnească în pace!! NU îmi vine să cred! Prea tineri și frumoși! Drum lin spre cer, draga mea! Noi așteptam nunta, nu așa o veste tragică! Pe oamenii buni îi ia Dumnezeu lângă el…”

„Nu-mi vine să cred! Dumnezeu să te ierte!”, au scris prietenii pe Facebook.