joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Două avioane cu români din străinătate au avut probleme la aterizare în România din cauza ceții

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România Știri - sâmbătă, 1 ianuarie 2022 Etichete: , , , , , ,

O cursă aeriană de la Londra trebuia să aterizeze sâmbătă dimineață 1 ianuarie, pe aeroportul din Satu Mare, însă nu a reușit din cauza ceții, transmite presm.ro. Piloții au fost nevoiți să survoleze timp de două ore zona. După acesta caz un alt avion, care venea de la Roma, a întâmpinat aceeași dificultate la aterizare.

Foto: Presasm

Cursa Londra-Satu Mare operată de Wizz Air, cu zeci de persoane la bord, trebuia să aterizeze pe Aeroportul Internațional Satu Mare în jurul orei 11.00, dar procedura nu s-a putut efectua din cauza ceții dense.

După aproximativ două ore, timp în care piloții au survolat zona, în jurul orei 13.10 controlorii de trafic aerian au luat decizia de a redirecționa avionul spre Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca.

Pe Aeroportul Internațional Satu Mare așteptau însă alte zeci de persoane, care trebuiau să se îmbarce în avionul respectiv, cu destinația Luton. Aeronava a plecat de pe aeroportul din Cluj-Napoca și a reușit în cele din urmă să aterizeze pe aeroportul din Satu Mare pentru a prelua pasagerii.

Într-un alt articol, Presasm precizează că un alt avion a avut aceleași probleme la aterizare. Este vorba despre cursa aeriană Roma – Satu Mare, operată tot de către WizzAir. Deși trebuia să aterizeze pe Aeroportul Internațional Satu Mare la ora 16.10, piloții au fost nevoiți să survoleze cerul și avionul a reușit să aterizeze după circa 35 de minute.