duminică, 21 iulie 2024
Informația fără granițe


Două curse aeriene anulate de pe aeroportul din Sibiu din cauza furtunii Sabine din Germania

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - luni, 10 februarie 2020 Etichete: , , , , ,

Două zboruri  ale companiei aeriene Lufthansa pe ruta Sibiu – München şi retur, au fost anulate din cauza furtunii Sabine din Germania, au anunţat, luni dimineaţa, reprezentanţii Aeroportului Internaţional Sibiu, conform de Agerpres.

„Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile – furtuna Sabine – care a perturbat duminică traficul aerian în Germania, cursele LH1667 Sibiu – München, programată pentru plecare la ora 6,05 – 10.02.2020, respectiv LH1664 München – Sibiu, programată pentru sosire la ora 18,15 – 10.02.2020 au fost anulate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional Sibiu, Alexandra Păcurar.

Furtuna Sabine a lovit puternic Europa în ultimele zile. Printre țările afectate se numără și Germania. Furtuna Sabine ajunge pe continent din Norvegia, unde până luni la prânz sunt în vigoare coduri roşu şi portocaliu de condiţii meteorologice severe, cu ninsori puternice, viscol şi vânt de peste 75 de kilometri pe oră, polei, ceaţă, risc de avalanşă, inclusiv la altitudini joase, ploi abundente de peste 50 de litri pe metru pătrat și ploi îngheţate, care pot perturba circulaţia. Stratul de zăpadă poate depăşi 40 de centimetri.

Ministerul de Externe de la Bucureşti a emis o atenţionare de călătorie pentru Norvegia.