sâmbătă, 24 februarie 2024
Informația fără granițe


Două noi cazuri de coronavirus în România, un bărbat și o femeie. Directorul DSP Gorj a fost demis

Scris de: Daniela Stoica , înv Fără categorie - vineri, 28 februarie 2020

Secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat şi Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, au anunțat vineri într-o conferinţă de presă că alte două persoane sunt infectate cu coronavirus în România, este vorba despre un bărbat din Maramureș și o femeie din Timișoara.

Primul caz este un bărbat din Maramureş, 45 de ani, întors în ţară pe 25 februarie. Al doilea, o femeie de 39 de ani din Timişoara. Pe 27 februarie femeia a mers la spital, a fost testată, apoi a mers acasă în izolare. Azi, testul său a fost confirmat pozitiv. Femeia a rămas la centrul din Timișoara, bărbatul a rămas la centrul din Cluj.

Starea de sănătate a femeii din Timișoara este bună. Bărbatul a avut ieri un puseu de insuficiență respiratorie, a fost transferat la Cluj și este într-o situație mai bună, sub supravegherea medicilor.

Au început anchetele epidemiologice. Vor fi testate toate persoanele cu care au călătorit cei doi noi pacienți.

La Gorj continuă anchetele epidemiologice, dar și un control al Corpului de control. Directorul DSP Gorj a fost demis

Victor Costache, ministrul Sănătății, a decis astăzi demiterea directorului Direcției de Sănătate Publică Gorj, Ivanov Carmen, în cadrul videoconferinței organizate cu reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică din teritoriu, se arată pe site-ul Ministerului Sănătății.

Directorul DSP Gorj nu a respectat procedurile și legislația în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infectarea cu COVID-19 și nu a instituit măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei. De asemenea, directorul DSP Gorj nu a utilizat spațiile de carantină identificate la nivelul județului și a transmis raportări inexacte privind situația din primul județ în care a fost identificat un caz de COVID -19.