luni, 20 mai 2024
Informația fără granițe


Două fete românce, dispărute fără urmă în UK. Nu se mai știe nimic de ele de două zile

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 8 iunie 2023 Etichete: , , , , , ,

Poliția din Marea Britanie a lansat un apel public pentru a fi ajutată să găsească două surori adolescente de naționalitate română, care au dispărut fără urmă de două zile.

Aise și Lilica Arnăutu, în vârstă de 12, respectiv 17 ani, locuiesc în orașul scoțian Edinburgh cu familia lor și se presupune că sunt împreună.

Ultima dată, cele două fete au fost văzute în zona Bingham a orașului menționat mai sus în cursul zilei de marți, 6 iunie 2023, așa cum relatează publicația locală Edinburgh Live.

Aise și Lilica sunt dispărute de două zile în Marea Britanie. Foto: Poliția din Edinburgh, Scoția/Facebook

Potrivit descrierilor oferite, Aise ar purta un hanorac închis la culoare, blugi albaștri, adidași negri și un rucsac de o culoare deschisă.

De partea cealaltă, Lilica ar fi îmbrăcată cu o geacă de tipul „puffa” în nuanțe de negru și galben, o fustă sau o rochie cu imprimeu roșu și alb, și este încălțată cu adidași albi.

Poliția a lansat un apel pentru localizarea lor și a îndemnat publicul să ia legătura dacă deține informații despre surori.

Într-o postare pe rețelele de socializare, Poliția din Edinburgh a declarat:

„Aise și Lilica sunt surori care locuiesc în Edinburgh. Se presupune că sunt împreună și au fost văzute ultima dată în zona Bingham din Edinburgh, marți, 6 iunie 2023.

Locația lor este necunoscută, iar familia se arată tot mai îngrijorată. Surorile sunt de origine română și nu vorbesc fluent engleza, dar se știe că frecventează centrul orașului.

Orice persoană care are informații despre locul unde s-ar putea afla Aise și Lilica este rugată să contacteze numărul 101, citând numărul de incident 4519 din 06/06/2023.”

Poliția speră că, cu ajutorul publicului și al detaliilor oferite, vor reuși să le găsească pe cele două surori în cel mai scurt timp, punând capăt astfel anxietății familiei și întregii comunități.