miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Drama unei îngrijitoare românce al cărui copil a dispărut în Italia: „Întoarce-te acasă, nu ai de ce să te temi”

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - vineri, 25 septembrie 2020 Etichete: , , ,

ACTUALIZARE: Din fericire, Petrișor a fost găsit și este bine, așa cum a anunțat mama lui pe Facebook în această dimineață. Liliana le mulțumește tuturor celor care s-au implicat în căutărea tânărului nostru conațional și se scuză pentru că nu a putut răspunde tuturor.

„Mulțumesc tuturor pentru distribuiri, îmi cer scuze că nu am răspuns la mesajele voastre, dar cred că mă înțelegeți că telefonul trebuia să-l folosesc pentru vești și pentru a vorbi cu persoanele care îl căutau pe fiul meu. Mulțumită lui Dumnezeu și vouă, celor de la „Chi l’ha visto?”, avocatei Severino, carabinierilor din Verona și Legnago, preoților Davide, Simone și Marco, tuturor îngerilor care s-au rugat și ne-au ajutat, am reușit să-mi îmbrățișez fiul. Mulțumesc lui Dumnezeu, e bine și sănătos. MULȚUMESC, VĂ ÎMBRĂȚIȘEZ PE TOȚI!”, a scris mama româncă pe Facebook.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

„Întoarce-te acasă, Petrișor, nu ai de ce să te temi, te iubim!”

Acesta este apelul disperat al Lilianei, mama lui Petrișor Tucaliuc, tânărul român de 16 ani dispărut în urmă cu o săptămână din Verona. Conaționala noastră, care este rezidentă în localitatea Ronco all’Adige de lângă Verona, a transmis mesajul său pentru fiul dispărut prin intermediul publicației italiene L’Arena.

Tânărul român a plecat de la locuința unor rude în data de 18 septembrie 2020, după ce mama lui a fost să-l ia de la școală, acesta fiind elev în primul an la Institutul Tehnic „Ferraris” din Verona. Băiatul a refuzat, însă, să meargă cu ea acasă și i-a spus că va rămâne cu niște prieteni, urmând să se întoarcă spre seară la locuința familiei. Cu toate acestea, Petrișor nu s-a mai întors de atunci și a trecut o săptămână de când mama lui îl așteaptă să revină. Cazul a fost prezentat miercuri, 23 septembrie, și la emisiunea „Chi l’ha visto?” de pe Rai Tre.

„Petrișor este un băiat foarte sensibil, în lunile trecute a suferit o dezamăgire puternică din dragoste și de atunci situația s-a complicat până când a devenit aproape imposibil de controlat în mediul familial”, a povestit Liliana care, potrivit sursei citate, lucrează în Italia ca badantă din 2006, când a ajuns în această țară. „Pietro”, așa cum este cunoscut adolescentul român de apropiații săi din Italia, a urmat-o pe mama lui în anul 2008.

„Telefonul său mobil sună în gol, am reușit să vorbesc cu el doar doar o dată până acum. Asta înseamnă că e bine, dar nu e acasă, nu știu unde doarme noaptea, cu cine se află, mi-e foarte teamă să nu i se întâmple ceva rău”, a mai adăugat Liliana.

În cursul zilei de duminică, conaționala noastră a denunțat dispariția lui Petrișor la carabinieri, ajutată fiind de un avocat. După 48 de ore de la denunț, autoritățile locale au dat startul căutărilor pentru a-l găsi pe adolescentul român.

„Nu pot decât să le mulțumesc forțelor de ordine pentru efortul pe care îl depun, sper că vor reuși să-l găsească pe fiul meu cât mai repede și că va fi bine. Petrișor are nevoie de ajutor, iar noi suntem aici pentru a-l susține imediat ce se va întoarce acasă”, a mai spus mama româncă.

Petrișor are o înălțime de 1,80 metri, are ochi albaștri și păr șaten. În momentul în care a dispărut era îmbrăcat cu un tricou alb, pantaloni negri și încălțăminte sportivă. Avea, de asemenea, cu el și o eșarfă neagra, un rucsac negru cu scris roșu pe el și purta ochelari de vedere cu ramă aurie.

Înainte de a face cere ajutorul populației prin intermediul emisiunii „Chi l’ha visto?”, sora lui Petrișor a făcut un apel public și pe rețelele de socializare.

„După apelul de pe internet și din televiziune am primit numeroase telefoane de la persoane care ne cereau mai multe informații pentru a ne ajuta să-l găsim pe Petrișor. Sperăm ca în curând să primim acea veste care va pune capăt acestui coșmar. Ne dorim ca, vâzând câtă lume s-a mobilizat pentru a contribui la căutările făcute de forțele de ordine, să înțeleagă cât de mult este iubit de familia și prietenii lui”, a adăugat Liliana.