marți, 25 iunie 2024
Informația fără granițe


Drama unei românce din Anglia, tatăl i-a ucis mama apoi s-a sinucis

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România Știri - joi, 31 august 2023 Etichete: , , , , , , , , , ,

Într-un incident șocant, doi soți domiciliați în județul Iași au fost găsiți găsită morți pe malul Dunării în condiții macabre. Poliția consideră cazul ca fiind drept crimă urmată de sinucidere. Cei doi aveau trei copii, printre care și o fată stabilită în Anglia, relatează Observator.

Ceea ce părea să fie o vacanță idilică, în Delta Dunării, s-a transformat într-o tragedie. Soții Violeta și Viorel Burduhosu, originari din satul Băiceni, comuna Todirești, județul Iași, au fost găsiți morți în circumstanțe îngrozitoare.

Violeta Burduhosu a fost descoperită cu răni profunde la nivelul gâtului, incompatibile cu viața, în timp ce soțul ei, Viorel, a fost găsit înecat în apele Dunării. După primele cercetări, autoritățile consideră că este vorba de o crimă urmată de o sinucidere. Soțul și-ar fi ucis soția, apoi s-a sinucis.

Viorel și Violeta Burduhosu. Sursa foto: profilul Facebook

Cei doi soți erau cazați într-un complex turistic și urmau să plece duminică la prânz. După ce nu s-au prezentat la recepție pentru a elibera camera, personalul complexului a început să îi caute.

Bărbatul a fost găsit abia spre seară, înecat într-un canal, la 500 de metri distanţă de locul de cazare. Forţele de ordine au căutat-o şi pe soţia acestuia. Cadavrul femeii a fost descoperit abia luni, în stufăriş, la mai bine de doi kilometri.

Avea o rană adâncă la gât şi prima ipoteză este că cel care avea să îi devină călău a invitat-o pe femeie la o plimbare şi când a considerat că e destul de departe de complex, ar fi ucis-o. Apoi s-ar fi aruncat în apă, deşi nu ştia să înoate.

Viorel Burduhosu era angajat ca maistru la societatea de vinuri Cotnari, iar Violeta era casnică. Cuplul avea trei copii: o fiică căsătorită în Anglia, una care urma să se căsătorească anul viitor și o fiică mai mică, în vârstă de 18 ani.

Cei care le cunosc povestesc că Violeta ar fi îndurat multe bătăi și abuzuri de la soțul ei de-a lungul timpului. „Era o fată cuminte, harnică, și a bătut-o până a nenorocit-o!”, a spus un consătean. „Acum vreo 15 ani ea a stat prin pădure, fugărită de el”, a mai spus bărbatul care îi cunoștea pe cei doi soți.

Un alt vecin a menționat despre Viorel Burduhosu: „Se spune că lui îi găsiseră ceva probleme de sănătate pe la ficat și ajunsese în depresie.”

Bărbatul a plănuit să-și ucidă soția încă de acasă

Totul indică faptul că a fost o crimă premeditată urmată de o sinucidere. Viorel Burduhosu ar fi luat cu el un cuțit și, în timpul unei plimbări, și-ar fi ucis soția după o scurtă altercație. După comiterea faptei, bărbatul s-ar fi întors în zona complexului și s-ar fi aruncat într-un canal, știind că nu poate înota.