joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Drama unui român din UK, părinții săi au fost găsiți morți în casă. Cei doi soți au fost împușcați

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - luni, 2 mai 2022 Etichete: , , , , ,

Un român originar din localitatea Sărmaș, județul Harghita, dar care era plecat la muncă în Marea Britanie, trăiește o adevărată tragedie în aceste zile după ce părinții săi, domiciliați în aceeași localitate menționată mai sus, au fost găsiți morți în propria casă.

Potrivit ziarului Libertatea, polițiștii au găsit lângă cei doi soți un pistol, iar decesul acestora a fost provocat prin împușcare.

„Tragedie! O familie liniștită, nu au creat niciodată probleme. Victimele au fost descoperite în Fundoaia, satul care face parte din Sărmaș”, a declarat Valentin Mîndru, edilul localității Sărmaș.

Din cele relatate de Mîndru reiese că fiul victimelor lucrează în străinătate și chiar și mama lui a fost plecată la muncă peste hotare o perioadă.

„Au un copil mare, în jur de 35 de ani, era plecat la muncă în Anglia. Și femeia a lucrat în străinătate”, a mai precizat edilul.

Conform Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita, cei doi soți au fost împușcați, iar anchetatorii iau în considerare atât posibilitatea ca aceștia să fi fost uciși de o altă persoană, cât și cea a unui omor-sinucidere între ei.

„Urmează ca, în urma efectuării autopsiei şi a probelor administrate, să se observe dacă, într-adevăr, e vorba de omor sau sinucidere, în contextul în care lângă unul dintre cadavre a fost găsit şi un pistol”, a precizat procurorul care se ocupă de caz.

Anchetatorii urmează acum să stabilească prin expertize de specialitate dacă acel pistol este funcțional și dacă a fost folosit.

„Pe vorbe nu dau niciodată doi bani. Să vedem ce va releva ancheta. Legat de armă, bărbatul nu era vânător, tatăl lui a fost”, a ținut să mai precizeze Valentin Mîndru.

Potrivit altor surse, victimele aveau doi fii, iar bărbatul era în vârstă de 61 de ani, în timp ce soția lui avea 58 de ani.