joi, 13 iunie 2024
Informația fără granițe


Drama unui tată român din străinătate, fiica lui a murit la numai 13 ani în timp ce era la cules de ciuperci

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 29 septembrie 2021 Etichete: , , , , ,

O întâmplare tragică, un deznodământ fatal care a pus capăt vieții  unei copile de numai 13 ani a avut loc în comuna Telciu, județul Bistrița Năsăud. Fata era la cules de ciuperci, când a alunecat într-o râpă și a decedat din cauza rănilor grave.

Tatăl său lucrează de mai mulți ani în Austria, dar s-a întors de urgență acasă, în România,  pentru a-și conduce fiica pe ultimul drum.

Durere de nedescris în familia românului nostru, Viorica și-a pierdut viața la o vârstă fragedă, încercând să-și ajute familia. Era elevă în clasa a 7-a, învăța foarte bine și locuia împreună cu mama şi sora mai mare într-o locuinţă modestă.

Când a plecat la cules de ciuperci purta o încălţăminte ieftină, din cauciuc, şi ar fi alunecat pe vegetaţia umedă de la marginea unei râpe. Sora ei, rămasă acasă, şi-a dat seama că lipseşte abia după câteva ore. Mama a anunțat poliția când a văzut că fata lipsește de prea mult timp, relatează Pro TV.

Abia spre dimineaţă un vecin a găsit-o pe fată, fără suflare, căzută într-o râpă adâncă de 35 de metri.

Un localnic a spus pentru sursa citată: „O familie foarte decentă, copiii trec pe aici la şcoală, îi vedem dimineaţa, m-a marcat. Copiii care sunt crescuţi în mediul ăsta rural, la câmp, sunt învăţaţi a umbla şi după hribi, după ciuperci, după animale.”

Poliţiştii au transmis că pe trupul copilei nu au fost găsite semne de agresiune, dar sunt aşteptate rezultatele finale ale necropsiei.

Crina Sârb, purtător de cuvânt IPJ Bistrița Năsăud: „Poliţiştii serviciului de investigaţii criminale au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care a avut loc evenimentul.”