sâmbătă, 24 februarie 2024
Informația fără granițe


Drepturile lucrătorilor români din Anglia pe perioada pandemiei de coronavirus: salarizarea, condițiile de muncă, concedierea

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Informații utile Prima pagină Știri - marți, 18 august 2020 Etichete: , , , , , , , , ,

Ambasada României în Marea Britanie anunță pe pagina Facebook că primăria Londrei a pregătit împreună cu organizația @Focus on Labour Exploitation (FLEX) o serie de videoclipuri și de informații în limba română privind drepturile lucrătorilor români în această perioadă marcată de pandemia de Coronavirus.

Videoclipurile au fost realizate inclusiv în limba română, cu sprijinul organizației East European Resource Centre EERC și pot fi vizionate pe pagina de Youtube a Primăriei Londrei la: www.youtube.com.

Seria de videoclipuri cuprinde următoarele subiecte de interes pentru lucrătorii români aflați în Marea Britanie:

  • Am fost chemat/ă înapoi la muncă, deși sunt în continuare în șomaj tehnic pentru coronavirus: www.youtube.com/watch?

  • Angajatorul meu nu respectă regulile de siguranță la locul de muncă recomandate de guvern: www.youtube.com/watch?

  • Am fost concediat/ă după ce m-am plâns de condițiile de muncă în fața angajatorului. Ce pot face?: www.youtube.com/watch? 

  • Ce se întâmplă cu Schema de păstrare a locurilor de muncă în perioada pandemiei de Coronavirus: www.youtube.com/watch? 

  • Sunt liber profesionist (self-employed) și am fost afectat/ă financiar de pandemia de Coronavirus: www.youtube.com/watch? 

Pentru alte informații în limba română reprezentanții Ambasadei României în Marea Britanie mai recomandă să consultați și: