fbpx
vineri, 12 aprilie 2024
Informația fără granițe


Dublă tragedie într-o familie de români din Spania: Soțul și-a ucis soția, apoi s-a sinucis

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 16 septembrie 2023 Etichete: , , , , , , , ,

Un bărbat în vârstă de 52 de ani este suspectat că și-a ucis partenera, în vârstă de 54 de ani, într-o locuință din orașul Castellón, provincia cu același nume din Comunitatea Autonomă Valencia, în Spania.

Potrivit ziarului spaniol El Pais, dubla tragedie s-a petrecut vineri, 15 septembrie 2023, iar ulterior bărbatul s-a sinucis.

Poliția Națională anchetează acest caz ca un posibil act de violență de gen, potrivit informațiilor oferite de surse polițienești către Europa Press.

Aceleași surse ale Poliției Naționale au confirmat că nu existau plângeri anterioare de violență domestică între cei doi, dar femeia româncă ar fi denunțat în trecut violențe din partea unui partener anterior.

Din câte se pare, conform acelorași surse, un echipaj de poliție s-a deplasat la locuința soților români după ce a primit un anunț prin care îi atenționa că femeia nu a mai fost la muncă de câteva zile.

Conform ziarului El Periódico del Mediterráneo, cei doi soți erau de origine română și nu aveau copii.

Aceasta este a doua presupusă crimă de violență de gen comisă vineri în Comunitatea Valenciană, după ce, în aceeași zi, un bărbat în vârstă de 82 de ani, de naționalitate norvegiană, ar fi ucis-o pe soția sa, în vârstă de 76 de ani, de naționalitate britanică, într-o locuință din Orihuela Costa (Alicante).

Primăria din Castellón a anunțat: „Dacă Delegația Guvernamentală pentru Violența împotriva Femeilor confirmă că este un caz de violență împotriva femeii, se va organiza un minut de reculegere la intrarea în Palatul Municipal”.

Numărul de telefon 016 din Spania oferă asistență victimelor violenței împotriva femeilor, familiilor și celor apropiați lor, 24 de ore din 24, în fiecare zi a anului, în 53 de limbi diferite.

Numărul nu apare pe factura de telefon, dacă va fi apelat, dar este necesar să ștergeți apelul din dispozitiv.

Se poate contacta și prin e-mail la 016-online@igualdad.gob.es sau prin WhatsApp la numărul 600 000 016.

Minorii se pot adresa la telefonul Fundației ANAR 900 20 20 10.

În caz de urgență, se poate suna la 112 sau la numerele Poliției Naționale (091) și ale Gărzii Civile (062).

Dacă nu puteți efectua un apel, puteți folosi aplicația ALERTCOPS, prin care trimiteți un semnal de alertă către poliție cu geolocație.

DISTRIBUIE