joi, 13 iunie 2024
Informația fără granițe


După 10 ani de muncă în Anglia, s-au întors acasă și au creat un colț de rai. „A fost ca un semn de la Dumnezeu”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România Evenimente În evidență Prima pagină Știri - luni, 3 iulie 2023 Etichete: , , , , , ,

În inima Bucovinei, la Ipotești, lângă Suceava, un cuplu a creat o poveste ca-n basme: o fermă de lavandă care strălucește în soare și îmbie cu parfumul său relaxant.

Adela Hostiuc și soțul ei sunt eroii acestei povești. După zece ani de muncă în Anglia, cei doi soți au decis să revină în România și să investească într-un câmp de lavandă, retrăgându-se la țară, relatează Adevărul.

Soții Hostiuc în lanul lor de lavandă. Foto: Alina Iosif/Adevărul

Povestea lor a început cu un simplu dialog în timpul unei călătorii cu mașina în Anglia. „Ideea ne-a venit în timp ce discutam cu soțul meu, că venim în România și trebuie să facem ceva… Eram în mașină, mergeam spre casă. La o margine de câmp am văzut câteva tufe de lavandă. A fost ca un semn de la Dumnezeu. Ce ar fi să cultivăm lavandă? Trebuie să investim în lavandă!” a spus atunci Adela Hostiuc.

Astfel a luat naștere Ferma de Lavandă, pe o suprafață de 70 de ari luați în arendă, lângă municipiul Suceava.

Lanul de lavandă al soților Hostiuc. Foto: Alina Iosif/Adevărul

Cei doi soți, alături de cei apropiați, au lucrat cu drag pe câmpul lor de lavandă, îngrijind florile cu multă dedicație și muncă asiduă. Planurile lor de viitor includ extinderea suprafeței de cultură.

Ferma lor de lavandă a devenit astăzi o adevărată oază de relaxare pentru suceveni. Oamenii vin aici să se bucure de natură, să își facă fotografii, să servească o limonadă din lavandă sau să cumpere flori și coronițe.

Adela Hostiuc în lanul de lavandă făcând o coroniță. Foto: Alina Iosif/Adevărul

Deși au întâmpinat inițial dificultăți în a-și vinde florile, cei doi soți au constatat cu surprindere că sucevenii sunt interesați de cultura lor de flori.

O parte importantă a planurilor de viitor ale familiei Hostiuc este producerea de ulei de lavandă și apă florală. “Este foarte multa muncă, de primăvara devreme până toamna târziu noi suntem aici în câmp, dar merită” mărturisește Adela Hostiuc.

Astfel, visul unui câmp de lavandă s-a materializat în inima Bucovinei, la Ipotești, datorită unei familii care a ales România în locul străinătății.

Povestea lor este o dovadă a faptului că dragostea de țară și muncă asiduă pot duce la rezultate spectaculoase.