joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


După numai 4 ani în Marea Britanie, doi români și-au deschis propriul restaurant cu specific tradițional românesc

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 5 ianuarie 2022 Etichete: , , , , , , ,

Corina și Vasile Conduraru, doi români plecați în lume pentru o viață mai bună și-au deschis la începutul lunii decembrie propriul restaurat cu specific tradițional românesc în Gravesend, un oraș în comitatul Kent, regiunea South East din Anglia. Se numește „Ambient” și aici putem servi sarmale, papanași și alte mâncăruri care ne fac să uităm dorul de casă.

Originar din București, cuplul de români s-a mutat în Marea Britanie în 2017, stabilindu-se mai întâi la Sidcup, iar apoi în Gravesend.

Conform publicației Kent Online, restaurantul lor, de pe Windmill Street, a înregistrat deja un deosebit succes printre conaționalii noștri.

Corina și Vasile Conduraru dețin contractul de închiriere al locației de mai bine de un an, timp în care au renovat și au căutat personalul de care aveau nevoie. În prezent au cinci angajați. „Sunt foarte fericit că am reușit să deschidem după ce am așteptat clipa asta un an. Suntem o echipă nouă și folosim acest timp pentru a ne cunoaște”, a spus Vasile.

„Este cu adevărat incitant! Nu aș fi putut deschide restaurantul fără soția mea, ea conduce bucătăria, e șeful”, a mai mărturisit conaționalul nostru. Și Corina este entuziasmată: „Este ciudat că am reușit în sfârșit să deschidem, dar atât de emoționant!”, a afirmat ea.

Restaurantul a fost amenajat într-un stil tradițional românesc. Vasile a explicat pentru sursa citată că în București restaurantele au un stil victorian și sunt dotate cu mese și scaune din lemn. El a decis să adopte același stil și la Ambient, dar într-o notă de modernitate, care se vede din pereții pictați manual și decorul pe care l-a ales.

Interiorul restaurantului Ambient. Susa foto: Kent Online

La „Ambient” este servită mâncare 90% românească, tradițională, cum ar fi sarmale umplute cu carne tocată, papanași cu smântână și gem și platou „țărănesc”, printre alte feluri de mâncare. Există în meniu și bucate specifice altor zone ale lumii: paste, fructe de mare și diverse tipuri de pește.

Platou tărănesc la restaurantul Ambient. Sursa foto: Kent Online

De fapt, „Ambient” este a doua afacere a familiei Conduraru. Prima a fost un restaurant în Swanscombe, pe care l-au închis în 2020, deoarece s-a încheiat contractul de închiriere.

Noul restaurant este situat pe strada Windmill, lângă China Garden, în clădirea care a găzduit cândva salonul de înfrumusețare Alter Ego.

Este deschis în toate zilele săptămânii.