joi, 13 iunie 2024
Informația fără granițe


Durere de nedescris pentru o româncă din Anglia, fetițele ei s-au înecat în Dunăre

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România Știri - vineri, 25 iunie 2021 Etichete: , , , , , , ,

Durere mare pentru o mamă plecată la muncă în Anglia, fetițele ei, în vârstă de 11 și respectiv 12 ani, lăsate în grija unor rude, au fost găsite joi, 24 iunie, înecate în Dunăre.

Locuiau la Isaccea, în județul Tulcea. Luni, 21 iunie, fetele au mers pe malul Dunării să facă poze, când una dintre ele a căzut în apă. În încercarea de a o salva, a fost luată de ape și cealaltă. Câţiva copii au văzut ce s-a întâmplat şi i-au alertat pe oamenii din zonă.

„Au venit aici, s-au scăldat, au vrut să facă tik tok-uri. A intrat aia mai mare prima. Au mai rămas doi copii la distanţă, au văzut şi a ţipat la sor-sa să îi dea o mână în ajutor şi a tras-o şi pe ea, s-au dus amândouă”, a declarat unchiul fetelor, citat de observatornews.ro.

Abia joi, una dintre copile a fost găsită moartă. După câteva ore, echipajele de salvatorii au descoperit-o și pe sora ei, tot fără suflare.

„În jurul orei 13:00, a fost găsit trupul neînsufleţit al celeilalte minore, dispărută luni după-amiază, în zona portului Isaccea. Acesta a fost găsit în aceeași zonă ca al surorii ei, fiind recuperat și adus la mal“, a transmis ISU Tulcea.

Cele două fete mai au un frate şi trei surori. Mama este plecată la muncă în Anglia, iar rudele nu au avut inițial curajul să îi spună ce s-a întâmplat. „Nu ştie. I-am spus că sunt la ortoped, că le-a lovit o maşină”, a declarat mătușa copilelor. Între timp, nenorocirea a ajuns inevitabil și la urechile mamei.

Oamenii legii au deschis un dosar pentru ucidere din culpă.